Thursday, August 23, 2018

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ κ. ΘΕΟΦΙΛΕ


ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ κ. ΘΕΟΦΙΛΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.”

Υποβάλλουμε ευσεβάστως τα πιο θερμά υικά μας συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο για την πυγμή που δείχνει εναντίον όσων υποδέχτηκαν με πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην Ιθάκη τον κ. Τσίπρα, 
1.) τον νεκροθάφτη όλων των εθνικών θεμάτων, 
2.) τον πρωθυπουργό που ανατρέπει το οικογενειακό δίκαιο, 
3.) τον κινητήριο μοχλό του αφελληνισμού και της αποχριστιανοποίησης της παιδείας, και 
4.) τον άθεο και Εκκλησιομάχο πολιτικό που μαγαρίζει την ορθόδοξη φυσιογνωμία της πατρίδας μας.

Αλλοίμονον αν ο Σεβασμιώτατος Λευκάδος ανεχόταν ή δεν έδειχνε σκληρή στάση για ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα των ιερέων της Ιθάκης.

Αν δεν το έκανε πώς θα έπαιρνε τα συγχαρητήρια του κ. Παπαδημούλη;

Ακούς εκεί κάποιοι άσημοι παπαδάκοι να νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να μην αναγνωρίζουν τον θεσμικό ρόλο του κ. Τσίπρα και να μην υποδέχονται με κάθε τιμή ως άξιους τους πολιτικούς ηγέτες;

Σεβασμιώτατε, μήπως έπεσε σύρμα από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Συριζώνυμο για να τηρήσετε μια τόσο σκληρή γραμμή;

Μη διστάσετε, Σεβασμιώτατε, όχι μόνον να καθαιρέσετε τους ανάγωγους κληρικούς για το σοβαρό αυτό ατόπημα, αλλά και να τους μηνύσετε στα δικαστήρια για να εγκλειστούν στον Κορυδαλλό.

*****

Αν υπάρχει κάτι που σιχαίνομαι είναι όταν βλέπω κληρικούς -και δη επισκόπους- να γλύφουν γλοιωδώς πολιτικούς. Πολλώ μάλλον τους σημερινούς άθεους, Εκκλησιομάχους και εθνομηδενιστές κυβερνώντες.

Σεβασμιώτατε! Μήπως αντί Θεόφιλος θα έπρεπε να ονομάζεστε Τσιπρόφιλος;

1 comment: