Tuesday, August 21, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε αποσπάσματα Ανακοίνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, αναφορικά με τις πυρκαγιές της Αττικής και τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που πήρε η Μητρόπολη για να αντιμετωπιστεί η θεομηνία.

Υπάρχουν τρία στοιχεία άξια προσοχής.

1.) Κανένας ναός ή προσκυνητάρι της Μητροπόλεως Κηφησίας δεν έπαθε κάτι από τις πυρκαγιές, έστω και αν ο περιβάλλων χώρος των ναών παραδόθηκε στις φλόγες και έγινε στάχτη.

Με απλά λόγια, το θαύμα που συνέβηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, συνέβηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας.

2.) Η ποιμαντική μέριμνα του Σεβ. Κηφισίας κ. Κύριλλου και των συνεργατών του, εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας. Στάθηκαν δίπλα στους πυρόπληκτους με συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα.

Τα χρήματα που πήραν οι δύο Μητροπόλεις, από τις Εκκλησίες της Ελλάδος, της Κύπρου, των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξιοποιήθηκαν στο έπακρο και έφτασαν σε χρόνο μηδέν στα χέρια των πυροπλήκτων.

3.) Βεβαίως ουδείς νουνεχής άνθρωπος εμπιστεύεται τους άθεους και εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν. 

Κινούνται με ρυθμό χελώνας και εξαρτούν την κάθε τους κίνηση από την τριτοκοσμική γραφειοκρατία. 

Το κυριώτερο κανείς δεν έχει σιγουριά ποιά ποσά από τα 100 περίπου εκατομμύρια, που δόθηκαν από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια του εξωτερικού, θα χρησιμοποιηθούν για τους πυρόπληκτους και πόσα θα καταλήξουν σε προσωπικά και κομματικά ταμεία των άθεων εθνομηδενιστών και Εκκλησιομάχων κυβερνώντων.

Συμπέρασμα: Τα χρήματα που δίνονται στις Μητροπόλεις φτάνουν στον προορισμό τους αμέσως και αξιοποιούνται στο έπακρο για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των πυροπλήκτων.

Γι’ αυτό κάθε βοήθεια ας κατευθύνεται προς την  Εκκλησία, αν θέλουμε να βοηθηθούν οι εμπερίστατοι πυρόπληκτοι αδελφοί μας.

No comments:

Post a Comment