Monday, August 20, 2018

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ


ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε αποσπάσματα από την Εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, για την ιερή μνήμη του Αγίου Κοσμά του ισαποστόλου.

Στην Εγκύκλιό του ο Σεβ. Κονίτσης εκφράζει την αγωνία του για τον έσχατο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας επειδή όλα τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και η Ελλλάδα αποχριστιανοποιείται.

Ο Σεβασμιώτατος με παρρησία καταγγέλλει ότι οι άθεοι και εθνομηδενιστές κυβερνώντες πρόδωσαν 
α.) την Μακεδονία,  
β.) την Θράκη, 
γ.) έχουν έτοιμη στα σκαριά την προδοσία της Βορείου Ηπείρου και 
δ.) το ξεπούλημα της ΑΟΖ των Διαποντίων νήσων, 
ε.) ενώ έχουν παραδώσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στον προγραμματισμένο μαζικό εποικισμό μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Μετ’ ου πολύ η πατρίδα μας θα καταστεί η χωματερή εκατομμυρίων μουσουλμάνων που θα την οδηγήσουν στο χάος.

Κατ’ άνθρωπον όλα είναι χαμένα ιδιαίτερα αν παραταθεί η παραμονή στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Επίσης! Ο Σεβασμιώτατος -απολύτως προς τιμήν του- επισημαίνει ότι η ευθύνη για την εθνομειοδοσία των θλιβερών ηγετών της Ελλάδας βαρύνει όλους μας επειδή με την ψήφο μας τους ανεβάσαμε δύο φορές στην εξουσία.

Όχι μόνον τα εθνικά θεματα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, αλλά -όπως τονίζει ο Σεβασμιώτατος- έχουν θεσπιστεί μια σειρά από αντιχριστιανικούς νόμους που αλλοτριώνουν σταθερά και εις βάθος την ορθόδοξη φυσιογνωμία της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος μας καλεί να εμπνευστούμε από το παράδειγμα του Αγίου Κοσμά του ισαποστόλου και να αποδυθούμε σε αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας μας.

Ένα αρνητικό μόνον σημείο της Εγκυκλίου του Σεβασμιώτατου Κονίτσης θα επισημάνουμε. Συγκεκριμένα μιλά και για την τυχόν έκπτωση σε θέματα πίστεως.

Τι εννοείτε, Σεβασμιώτατε, τυχόν έκπτωση;

1.) Δεν υπογράψατε την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό;

2.) Δεν υπογράψατε την Ομολογία πίστεως για την αιρετική εκκλησιολογία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου;

3.) Δεν είδατε τι έγινε στην Σύνοδο της Κρήτης;

4.) Δεν ακούσατε τι είπε ο Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος για τα σχέδια των Οικουμενιστών να συγκαλέσουν νέα Πανορθόδοξη Σύνοδο με την οποία θα νομιμοποιήσουν, όχι μόνον την παράβαση των Ιερών Κανόνων που αφορούν τις συμπροσευχές με αιρετικούς, αλλά και την καθαίρεση των Όρων της πίστεως με την επίσημη θεσμοθέτηση της κακοδοξίας των “αδελφών Εκκλησιών”;

Και μετά από όλα αυτά, Σεβασμιώτατε, μιλάτε για τυχόν εκπτώσεις σε θέματα πίστεως;

Αν για την επίγεια πατρίδα κάνουμε -και πρέπει να κάνουμε- το παν για να μην ακρωτηριασθεί, είναι δυνατόν να μιλούμε για τυχόν κινδύνους να ακρωτηριαστεί η πίστη μας με όλα αυτά που συμβαίνουν;

Ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού -της παναίρεσης που κατατρώγει τα πάντα τα τελευταία 120 περίπου χρόνια- δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ποτέ σε δεύτερη μοίρα.

No comments:

Post a Comment