Friday, August 24, 2018

ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ


ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σε αφήνει!

Ο λόγος; 

Περί του Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος -ως μη όφειλε- προγραμματίζει νέα οικουμενιστική πρωτοβουλία στις 31 Αυγούστου.

Θα τελέσει τον Μέγα Εσπερινό για το περιβάλλον, που διοργανώνει με τον Παπικό “Αρχιεπίσκοπο” Σικάγου στον ορθόδοξο ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κάθε χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ δεν είναι ο πρώτος διδάξας την οικουμενιστική αυτή ασεβή πρακτική.

Ο επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος εγκαινίασε αυτής της μορφής τις οικουμενιστικές ασχημίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σεβ. Ναθαναήλ επιτρέπεται να τις συνεχίζει.

Ουδείς θα είχε αντίρρηση να διοργανωθεί από την Μητρόπολη Σικάγου συνέδριο για το περιβάλλον σε μια αίθουσα.

Οι Παπικοί, όμως, γιατί είναι συνδιοργανωτές του Συνεδρίου;

Το κυριώτερο! Για ποιο λόγο θα παραβρεθούν οι αιρετικοί στον Μέγα Εσπερινό που θα τελεστεί σε ορθόδοξο ναό για να συμπροσευχηθούν με τους Ορθόδοξους;

Δεν γνωρίζει ο Σεβ. Σικάγου ότι οι Ιεροί Κανόνες επιβάλλουν καθαίρεση στους κληρικούς που συμπροσεύχονται με αιρετικούς; 

Είχα προειδοποιήσει -κατ’ επανάληψη- στο παρελθόν ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ναναθανήλ Συμεωνίδης θα είναι ένα περιφορόμενο σκάνδαλο που θα γκρεμμίζει συνειδήσεις.

Με βαθύτατη θλίψη διαπιστώνω ότι ο Σεβασμιώτατος επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πρόβλεψή μου σχεδόν επί καθημερινής βάσεως.

Αυτά συμβαίνουν στην Εκκλησία όταν δεν εκλέγονται οι κατάλληλοι κληρικοί για να ποιμάνουν τους πιστούς.

Στην περίπτωση του Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ βεβαίως την απόλυτη ευθύνη για την εκλογή του έχει προσωπικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος προέβη σε σειρά απαράδεκτων και αντικανονικών ενεργειών για να εκλεγεί ο κ. Ναθαναήλ Μητροπολίτης Σικάγου.

Θα δώσει λόγον στον Θεό γι’ αυτό ο Παναγιώτατος.

No comments:

Post a Comment