Wednesday, August 22, 2018

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!


ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η είδηση από την Κύπρο.

Ουδέποτε διάβηκαν περισσότεροι Έλληνες της Κύπρου τα σύνορα που χάραξε με το αίμα μας ο Αττίλας.

Ο λόγος;

Η πτώση της Τουρκικής λίρας αυξάνει την αγοραστική δύναμη των Ελληνοκυπρίων που επισκέπτονται την Βόρεια κατεχόμενη Κύπρο.

Βεβαίως το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

Αφ' ότου άνοιξαν τα οδοφράγματα πριν 15 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι πηγαίνουν κατά χιλιάδες στο Βόρειο κατεχόμενο τμήμα του νησιού και αφήνουν εκατομμύρια στους Τούρκους.

Οι περισσότεροι για να προμηθευθούν φτηνή βενζίνη και άλλα αγαθά, αλλά και για να μείνουν σε ξενοδοχεία Ελληνοκυπρίων που εκμεταλλεύονται παράνομα οι Τούρκοι.

Προφάσεις για μετάβαση στα κατεχόμενα  υπάρχουν ή επινοούνται πολλές: Θέλουμε να προσκυνήσουμε τον Απόστολο Ανδρέα. Πάμε να δούμε το χωριό και το σπίτι μας.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι περισσότεροι πηγαίνουν στον Βορρά επειδή είναι αφιλότιμοι.

Αν πας μια φορά να δεις το κατεχόμενο χωριό σου και να προσκυνήσεις στον Απόστολο Ανδρέα το κατανοώ. Δεν θα το έκανα ποτέ φυσικά, αλλά μπορώ να δείξω κάποια κατανόηση γι' αυτούς που το κάνουν.

Αυτοί, όμως, που διαβαίνουν καθημερινά τα σύνορα του Αττίλα για να επωφεληθούν οικονομικά, ποια δικαιολογία μπορούν να προβάλουν;

Τώρα, μάλιστα, με την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας, η μετάβαση στα κατεχόμενα γίνεται από δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες Ελληνοκύπριους.

Τα ίδια, δυστυχώς, γίνονται και στην Ελλάδα.

Την ακριβώς επομένη μέρα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έγινε το αδιαχώρητο στις Καστανιές στον Έβρο από αυτοκίνητα Ελλήνων που πήγαιναν στην Αδριανούπολη για ψώνια.

Τα ίδια γίνονται με τα Σκόπια. Ο Θεός ξέρει πόσα εκατομμύρια άφησαν τις τελευταίες δεκαετίες στο καζίνο και στα καταστήματα των Σκοπίων οι Έλληνες.

Τα ίδια γίνονται με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, πηγαίνουν στις αλησμόνητες πατρίδες της Ιωνίας, για να αφήσουν εκατομμύρια στον προαιώνιο εχθρό της πίστης και του Γένους μας.

Συνηθίζουμε να επιρρίπτουμε την ευθύνη για την κακοδαιμονία που μας μαστίζει στην κακή ηγεσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Έλα, όμως, που τα γεγονότα δείχνουν ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με τους ηγέτες μας γι’ αυτά που συμβαίνουν;

Φταίνε, άραγε, οι Ελληνικές κυβερνήσεις επειδή εκατομμύρια Ελλήνων πηγαίνουν στην Τουρκία και στα Σκόπια και αφήνουν ο Θεός ξέρει πόσες δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, εκατομμύρια στους εχθρούς μας;

Φταίνε οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων στην Κύπρο επειδή εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι διαβαίνουν τα σύνορα που χάραξε με το αίμα μας ο Αττίλας και πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να μεταγγίσουν με εκατομμύρια την παραπαίουσα Τουρκική οικονομία;

Συνηθίζουμε να καμαρώνουμε για την ανθρωπιά, τον πατριωτισμό και το φιλότιμό μας.

Για ποια ανθρωπιά, για ποιο πατριωτισμό και για ποιο φιλότιμο μιλούμε, αφού φτάσαμε σε τέτοιο σημείο αφιλοτιμίας ώστε να ενισχύουμε γενναιόδωρα την οικονομία των εχθρών μας;

No comments:

Post a Comment