Tuesday, August 14, 2018

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είπε σε κήρυγμα που έκανε στον εσπερινό, που τέλεσε στην Ίμβρο, για την Κοίμηση της Θεοτόκου:

"Αδερφοί μου, φαίνεται ότι η Παναγία, με την ευκαιρία της εορτής Της, θέλησε να μας στείλει ένα μεγάλο δώρο. Μόλις τώρα πληροφορήθηκα ότι αφέθησαν ή αφήνονται ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνταν επί 5 μήνες στην Αδριανούπολη χωρίς κατηγορητήριο". 

Έτσι αισθάνονται οι απανταχού της γης Έλληνες! 

Η Παναγία έκανε -για μια ακόμη φορά- το θαύμα Της.

Στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την ακαταίσχυντη ελπίδα του ανθρωπίνου Γένους, ας έχουμε πάντοτε τις ελπίδες μας για κάθε ανάγκη και περίσταση.

Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- όταν γνωστεί το παρασκήνιο της αποφυλάκισης των δύο γενναίων στρατιωτικών μας, για να αναλύσουμε τις πολιτικές παραμέτρους της.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Παναγία μας έκανε το θαύμα Της και ανήμερα της γιορτής Της τα παλληκάρια μας επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη.

2 comments:

  1. Δόξα τω Θεώ ! Οπωσδήποτε υπήρχαν ανθρώπινες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις , αλλά η Παναγία τις ευλόγησε και ευοδώθηκε η απελευθέρωση αυτών των γενναίων παιδιών , ανήμερα της γιορτής της !

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ μου κ. Τελεβάντο !

    Σας εύχομαι " Χρόνια πολλά " ευλογημένα και άγια ! Η Παναγία μας νά σας φωτίζει σε πάν έργο αγαθό ! Στις πονηρές ημέρες μας η ομολογία της ορθοδόξου πίστεως , που διαβάλλεται αριστερόθεν από την αίρεση του οικουμενισμού και από δεξιά από την ζηλωτική κακοδοξία των ψευδαδέλφων , είναι η υψίστη προσφορά στην εκκλησία μας . Σας ευχαριστούμε για την λελογισμένη ομολογία σας πίσω από τους Πατέρες της εκκλησίας . Όχι μπροστά από τους Πατέρες , αλλά πίσω τους , στά βήματά τους , στ' αχνάρια τους . Κανείς φαντασμένος δεν δικαιούται νά πεί οτι κρατά την ομολογία κατ' ευθείαν από τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά . Μέ τά μάτια μας και μέ τις αισθήσεις μας είδαμε και ακούσαμε την φωνή των Πατέρων στά πρόσωπα των συγχρόνων αγίων και οσιακών μορφών των εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων της χαρισματικής ενίοτε και της θεσμικής εκκλησίας , που εξέφρασαν την εκκλησιαστική συνείδηση στην πλέον υψηλή της μορφή και αγιοπνευματική καθαρότητα . Είναι απορίας άξιον πώς αυθάδεις
    τύποι μπορούν νά φανταστούν οτι μπορούν νά αναμετρηθούν μέ την αγιοπνευματική συμφωνία πλειάδος συγχρόνων οσίων και αγίων όπως π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος , π. Αθανάσιος Μυτιληναίος , π. Ιουστίνος Πόποβιτς , π. Φιλόθεος Ζερβάκος , Φώτης Κόντογλου , π. Θεόκλητος Διονυσιάτης , π. Μάρκος Μανώλης , καθηγητής Μουρατίδης , Θεολόγος Λαρίσσης , Αυγουστίνος Φλωρίνης , Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος κ.τ.λ.για νά περιοριστούμε στην πλέον επιφανή ομήγυρι. Είναι δυνατόν νά έκανε κάποιος απο αυτούς μία " πατάτα " και νά μήν τόν είχαν πάρει είδηση τά άλλα τσακάλια ; Αν είναι ποτέ δυνατόν ! Πιό " καθαροί " από την παραπάνω ομήγυρι δεν γίνεται νά είμαστε ! Είναι μία γελοιότητα τό θέμα !

    Σάς ευχαριστούμε γιά την αφοσίωσή σας στην προσπάθεια κατάδειξης εκατέρωθεν της κακοδοξίας . Η Παναγία μας νά σας φωτίζει και νά σας ενδυναμώνει !




    ReplyDelete