Wednesday, August 29, 2018

ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε απόσπασμα από ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου, αναφορικά με τον ωμό εκβιασμό που μετέρχεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Φαναριώτες σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου για να παραιτηθεί.

Εκφράζουμε την ανυπόκριτη χαρά και περηφάνεια μας, επειδή -σύμφωνα με τον κ. Καλμούκο- ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αρνήθηκε να υποκύψει στον πατριαρχικό εκβιασμό.

Για πολλοστή φορά αναφέρουμε ότι ο επίσκοπος είναι ο πνευματικός πατέρας και όχι ο εκτελεστικός διευθυντής μιας Μητροπόλεως.

Ο πατέρας δεν έχει κανένα δικαίωμα να εγκαταλείψει την οικογένειά του. Έτσι και ένας επίσκοπος δεν έχει κανένα κανονικό δικαίωμα να παραιτηθεί.

Η στάση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έναντι των Ιερών Κανόνων, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ομογένειας είναι αήθης και άκρως προσβλητική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, παρά τα 90 του χρόνια, διατηρεί στο ακέραιο τις ψυχοσωματικές του δυνάμεις. Άρα ουδόλως νομιμοποιείται ο Πατριάρχης να εκβιάζει τον Σεβασμιώτατο να παραιτηθεί.

Ο κ. Καλμούκος αποκαλύπτει, επίσης, ότι, αν αρνηθεί ο Αρχιεπίσκοπος να παραιτηθεί, το Πατριαρχείο θα του δώσει “προαγωγή” σε τιτουλάριο Μητροπολίτη του Θρόνου για να τον εκπαραθυρώσει αντικανονικά. 

Στην συνέχεια, αφού κενώσει ο Θρόνος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Πατριάρχης θα εκλέξει τον ευνοούμενό του ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Φαίνεται ότι ο έλεγχος των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής πλησιάζει να δείξει τους ένοχους των ελλειμμάτων και έτσι επείγονται να εκπαραθυρώσουν τον Αρχιεπίσκοπο όσον γίνεται πιο γρήγορα.

Δεν είμαι σε θέση -φυσικά- να γνωρίζω τι θα πράξει ο Αρχιεπίσκοπος, αν τον εκπαραθυρώσουν αντικανονικά με την “προαγωγή” σε τιτουλάριο Μητροπολίτη.

Ελπίζω να αρνηθεί, όπως πρέπει να αρνηθεί να ενθρονίσει τον όποιο διάδοχό του, αν του ανατεθεί ο εξευτελιστικός αυτός ρόλος.

Σεβασμιώτατε Αμερικής,

Όλη η Ομογένεια είναι στο πλευρό σας. Προσευχόμαστε για σας. Προσευχόμαστε για την Εκκλησία της Αμερικής. Προσευχόμαστε να φωτίσει ο Θεός τον Πατριάρχη 
1.) Να μη σας αποπέμψει αντικανονικά με ταπεινωτικό τρόπο, και
2.) Να μην εκλέξει ως Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κάποιον από τους αθεόφοβους Οικουμενιστές, που ορέγονται τον Θρόνο της Αμερικής.

No comments:

Post a Comment