Wednesday, August 15, 2018

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Στις πονηρές ημέρες μας η ομολογία της ορθοδόξου πίστεως διαβάλλεται αριστερόθεν από την αίρεση του Οικουμενισμού και από δεξιά από την ζηλωτική κακοδοξία των ψευδαδέλφων. 

Χρειάζεται λελογισμένη ομολογία πίσω από τους Πατέρες της Εκκλησίας. Όχι μπροστά από τους Πατέρες, αλλά πίσω τους, στα βήματά τους, στ' αχνάρια τους. Κανείς φαντασμένος δεν δικαιούται να πει ότι κρατά την ομολογία κατ' ευθείαν από τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά. Με τα μάτια μας και με τις αισθήσεις μας είδαμε και ακούσαμε την φωνή των Πατέρων στα πρόσωπα των συγχρόνων αγίων και οσιακών μορφών των εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων της χαρισματικής ενίοτε και της θεσμικής Εκκλησίας, που εξέφρασαν την εκκλησιαστική συνείδηση στην πλέον υψηλή της μορφή και αγιοπνευματική καθαρότητα. 

Είναι απορίας άξιον πώς αυθάδεις τύποι μπορούν να φανταστούν ότι μπορούν να αναμετρηθούν με την αγιοπνευματική συμφωνία πλειάδος συγχρόνων Οσίων και Αγίων όπως π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, π. Ιουστίνος Πόποβιτς, π. Φιλόθεος Ζερβάκος, Φώτης Κόντογλου, π. Θεόκλητος Διονυσιάτης, π. Μάρκος Μανώλης, καθηγητής Μουρατίδης, Θεολόγος Λαρίσσης, Αυγουστίνος Φλωρίνης, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος κ.τ.λ. για να περιοριστούμε στην πλέον επιφανή ομήγυρι. 

Είναι δυνατόν να έκανε κάποιος από αυτούς μία "πατάτα" και να μην τον είχαν πάρει είδηση τα άλλα τσακάλια; Αν είναι ποτέ δυνατόν! Πιο "καθαροί" από την παραπάνω ομήγυρι δεν γίνεται να είμαστε! Είναι μία γελοιότητα το θέμα!

1 comment:

  1. Κουίζ : 



    Ο άγιος  Παίσιος   είπε  :   Νά   ζήσει  ο Ζήσης  ο  ορθόδοξος ! 



    Ο  Σημάτης  ,  Τσακίρογλου  ,  Ρίζος  ,  Σακαλάκης  ,  μερικοί   5-10   ανώνυμοι   σχολιογράφοι  ,  δυστυχώς  και  ο ίδιος  ο  π. Ευθύμιος  Τρικαμηνάς  τον  έχουν  , δηλαδή  τον  π. Θεόδωρο  Ζήση  ,    για   τό πύρ  τό  εξώτερον !  



    Ποιός  άραγε  νά   έχει  δίκιο ;

    ReplyDelete