Wednesday, August 29, 2018

ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ


ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγιοκατάταξε σήμερα τον ενάρετο και θαυματουργό Γέροντα της Πάτμου π. Αμφιλόχιο Μακρή.

Είναι απολύτως προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου το γεγονός ότι Αγιοκατάταξε τον όντως Άγιο π. Αμφιλόχιο Μακρή, μαθητή και φίλο και πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου.

Ως γνωστόν, ο Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής, υπήρξε -όπως όλοι οι σύγχρονοι ενάρετοι Γέροντες της Ορθοδοξίας- σφοδρός αντιοικουμενιστής και μέγας πολέμιος του Παπισμού.

Γι' αυτό αξίζει ο δίκαιος έπαινος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επειδή Αγιοκατάταξε ένα αντιοικουμενιστή Άγιο, του οποίου ο βίος και η πολιτεία, συνιστούν έλεγχο της δικής του οικουμενιστικής πολιτείας.

Μακάρι, Παναγιώτατε, να μας δίνετε πάντοτε την ευκαιρία, όπως τώρα, να σας επαινούμε!

Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- σύντομα για να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Για την ώρα παραπέμπουμε τους αναγνώστες στο παραδοσιακό και αντιοικουμενιστικο ιστολόγιο "Άγιος Μακάριος ο Πάτμιος"  Χαράς Ευαγγέλια! Αγιοκατάταξη Γέροντα της Πάτμου Αμφιλοχίου Μακρή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ανάρτησε σημαντικό υλικό για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας Αμφιλόχιο (Μακρή).

Ακόμη πιο πλούσιο υλικό έχει αναρτήσει το ιστολόγιο "Άπαντα Ορθοδοξιας"  apantaortodoxias.blogspot.com.

Προσευχόμαστε ο Θεός να δίνει στον Παναγιώτατο τον ίδιο φωτισμό για να επιληφθεί των κρίσιμων θεμάτων της Ορθοδοξίας, που θα απασχολήσουν την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τις επόμενες μέρες.

No comments:

Post a Comment