Tuesday, August 28, 2018

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εξαίρετο σχόλιο του π. Δανιήλ Αεράκη, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, για τις μεθοδείες του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που μαγείρεψε στα παρασκήνια με τους άθεους και Εκκλησιομάχους Τσιπροκαμμένους την κατάργηση των  Ησυχαστηρίων εν μιά νυκτί.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που -εν μέσω μεγάλης κρίσεως- γίνεται τέτοια ατιμία.

Οι αλήστου μνήμης Σεραφείμ Τίκας και Κορινθίας Παντελεήμων και ορισμένοι άλλοι Μητροπολίτες του ιδίου φυράματος, τις μέρες της εισβολής στην Κύπρο, το 1974 φρόντισαν να εξασφαλίσουν Συντακτικές Πράξεις για την εκθρόνιση των 12 αδιάβλητων Μητροπολιτών.

Αυτής της φύσεως τα κατορθώματα είχε υπόψη του ο Ιερός Χρυσόστομος όταν έλεγε: «Ουδέν δέδοικα ως επισκόπους πλήν ενίων». (“Τίποτε δεν φοβήθηκα όπως τους επισκόπους εκτός από μερικούς”).

Κανείς ας μην τρέφει αυταπάτες!

Όσον ο Ιερώνυμος είναι Αρχιεπίσκοπος και οι Τσιπροκαμμένοι στην εξουσία, ούτε η Εκκλησία μας, ούτε η πατρίδα μας θα δουν προκοπή.

Γι' αυτό ας επικεντρώσουμε όλοι την προσπάθειά μας για να απαλλαγούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και από τους Τσιπροκαμμένους, αλλά και από τον κ. Ιερώνυμο, τον προσφυέστατα υπό του ποιμνίου του αποκαλούμενο Τσιπρώνυμο και ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟ.

No comments:

Post a Comment