Saturday, August 11, 2018

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο παραδοσιακό και αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο “Θρησκευτικά”, που παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις για την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών:     

“Το Δελτίο Τύπου του ΙΕΠ αποδεικνύει περίτρανα ότι το ΙΕΠ και οι Σύνοδοι των Εκκλησιών Ελλάδος και Κρήτης συνεχίζουν έναν διάλογο για τα "νέα Θρησκευτικά" που έχουν ακυρωθεί από το ΣτΕ.

Τόσο το ΙΕΠ όσο και η Διοικούσα Εκκλησία μαζί με γνωστούς "εκσυγχρονιστές" Θεολόγους σφυρίζουν αδιάφορα για τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις στις οποίες αποφεύγουν ακόμη και να αναφερθούν. Σπεύδουν να μας διαβεβαιώσουν ότι "ο διάλογος Πολιτείας-Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών διεξάγεται εντός του πλαισίου και των στόχων που ορίζονται από το Σύνταγμα, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και τη νομολογία..." υποκρινόμενοι ότι δεν αντιλαμβάνονται πως τα Θρησκευτικά για τα οποία συζητούν κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ορίζει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η νομολογία, όπως ξεκάθαρα αποφάσισε πρόσφατα το ΣτΕ.”

Η υπόσκαψη του ορθόδοξου χαρακτήρα των Θρησκευτικών έχει την πλήρη κάλυψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ενώ οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας έδωσαν στην Εκκλησία την ευκαιρία να ανατρέψει το αντορθόδοξο πρόγραμμα Σπουδών των Φίλη και Γαβρόγλου για το μάθημα των Θρησκευτικών, η Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (δυστυχώς και της Κρήτης) συνεχίζουν τον διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας λές και δεν εξεδόθη ποτέ η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό το νέο πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά.

Οι πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ή το αντιλαμβάνονται μεν αλλά είναι απρόθυμοι να το ομολογήσουν, ότι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του ορθόδοξου χαρακτήρα των Θρησκευτικών είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Γι’ αυτό και δεν στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του.
Ως αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος μένει στο απυρόβλητο και έχει την ευχέρεια να συνωμοτεί με τους άθεους κρατούντες και να προωθεί την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το ίδιο λάθος κάνει και η ΠΕΘ από τότε που εγκαθιδρύθηκε το νέο υπό τον κ. Ρεράκη Διοικητικό Συμβούλιο.

Όχι μόνον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά ακόμη και η κυβέρνηση των άθεων και των Εκκλησιομάχων έχει μείνει εν πολλοίς στο απυρόβλητο.

Ο κ. Ρεράκης λ.χ. περιορίζει την κριτική του προσωπικά στον κ. Γαβρόγλου και έτσι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση των αθέων μένουν εκτός ουσιαστικής κριτικής.

Η στάση αυτή -ενσυνείδητα ή ασυνείδητα- εξυπηρετεί απολύτως και τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Τσίπρα, διότι η πολεμική εναντίον του ορθόδοξου χαρακτήρα των Θρησκευτικών παρουσιάζεται ως προσωπική κακή επιλογή του κ. Γαβρόγλου και ως όχι σχεδιασμένη προσπάθεια των άθεων που μας κυβερνούν, του Αρχιεπισκόπου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων για να απο-ορθοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών και να το καταστήσουν οικουμενιστικό και θρησκειολογικό.

No comments:

Post a Comment