Sunday, March 11, 2018

ΦΟΒΕΡΟ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!



ΦΟΒΕΡΟ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην Ανακοίνωση των Ορθόδοξων Χριστιανικών σωματείων που διοργάνωσαν το Συλλαλητήριο και την πορεία για το μάθημα των Θρησκευτικών:

“Στό Συλλαλητήριο ἀπέστειλαν χαιρετισμό, ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Εἰρηναῖος, καθώς καί οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολῖτες Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. Ἀμβρόσιος, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος, Πειραιῶς καί Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Κίτρους καί Κατερίνης κ. Γεώργιος. Χαιρετισμό ἀπέστειλε ἐκ τοῦ Ἁγίου Ὅρους ἡ Ἱερά Μονή Ὁσίου Γρηγορίου.”

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας για την αποστολή Χαιρετισμών στο Συλλαλητήριο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους Μητροπολίτες Κυθήρων, Πειραιώς, Καλαβρύτων, Κίτρους και Ναυπάκτου καθώς και από την αγωνιστική αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους.

Εκφράζουμε, όμως, τη λύπη μας διότι ουδείς εκ των παραδοσιακών αντιοικουμενιστών ιεραρχών παρεβρέθηκε στο Συλλαλητήριο. Ορισμένοι επειδή σοβαρές υποχρεώσεις έκαναν αδύνατη την παρουσία τους και ορισμένοι “διά τον φόβον των Συριζαίων και των Ιερωνυμαίων”. 

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι κάποιος κληρικός που μοιάζει καταπληκτικά με τον Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ παρεβρέθηκε στο Συλλαλητήριο.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τον σωσία του, επειδή πουθενά η Ανακοίνωση των διοργανωτών του Συλλαλητηρίου δεν αναφέρει το όνομα του Σεβασμιώτατου εκτός από το ότι απέστειλε Χαιρετισμό.

Διότι αν παρεβρίσκετο, για λόγους στοιχειώδους ευγένειας, εντιμότητας και αβρότητας, θα έπρεπε να τιμηθεί με την απλή έστω αναφορά ότι παρέστη στο Συλλαλητήριο. Δεν είναι έτσι;

Επειδή, λοιπόν, αποκλείεται να παρίστατο στο Συλλαλητήριο και να μην έκανε αναφορά στην παρουσία του η Ανακοίνωση, καταλήγουμε στο λογικό (whatever!) συμπέρασμα ότι ο εικονιζόμενος κληρικός στην παράπλευρη φωτογραφία και στο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης είναι ο σωσίας του. 

Επομένως ορθότατα και χριστιανικώτατα οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου απέφυγαν να αναφερθούν στην παρουσία ενός σωσία.

Υπάρχουν και άλλα σημεία της Ανακοίνωσης, που προκαλούν προβληματισμό, για τα οποία ελπίζω να καταθέσω σύντομα τον σχολιασμό μου.

No comments:

Post a Comment