Monday, March 26, 2018

ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΓΛΟΙΩΔΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ


ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΓΛΟΙΩΔΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε το πιο κάτω γλοιώδες κείμενο, που μας εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα, και παρακαλέσαμε όποιον γνωρίζει τον συντάκτη του να μας γνωστοποιήσει την ταυτότητά του, για τα περαιτέρω

Ουδείς, όμως, μέχρι στιγμής μας έδωσε σχετικό σύνδεσμο ή το όνομα του συντάκτη του κειμένου.

Ορισμένοι θεώρησαν ότι ίσως είναι του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ορισμένοι ανέφεραν ότι ίσως το συνέταξε ο Σεβ. Μεσσηνίας, ορισμένοι διερωτούνται αν είναι καρπός της γραφίδας του σεβαστού μας π. Βασίλειου Βολουδάκη και ορισμένοι άλλοι ότι ο συντάκτης είναι ανώνυμος, επειδή θέλει να κολακεύσει γλοιωδώς τον Αρχιεπίσκοπο ανώνυμα για να μη γίνει στόχος της δίκαιης οργής των πιστών.

Αυτό που όλοι φυσικά συμφωνούν είναι ότι το κείμενο είναι αναξιοπρεπές και γλοιώδες. Γι' αυτό προκαλεί κυριολεκτικά εμετό.

Αλλά επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε, με βεβαιότητα, ποιος είναι αυτός που το συνέταξε.

Όποιος έχει τα ακριβή στοιχεία, που ταυτοποιούν το υποκείμενο που συνέταξε το πιο κάτω άρθρο, παρακαλούμε θερμά να μας τα γνωστοποιήσει.

Ιδού το άρθρο, που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες, το οποίο μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.



ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΟΙΩΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ;*
=====

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής έγινε μια σεμνή εορτή προς τιμήν του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας για την συμπλήρωση 10ετίας του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών. 

Η δεκαετία αυτή ήταν καρποφόρος, αφού διεκπεραιώθηκαν πολλά και σημαντικά εκκλησιαστικά έργα, αποκατεστάθησαν δύο Κεντρικοί Ναοί, ο Μητροπολιτικός και ο άγιος Κωνσταντίνος Ομονοίας, οι οποίοι εχρόνιζαν σε ερειπιώδη κατάσταση, κυρίως όμως, δόθηκαν από  τον Μακαριώτατον αρκετές μάχες με την πολιτεία, από τις οποίες εξήλθε νικήτρια η Εκκλησία μας, λόγω της συνετής, αλλά και ευφυούς οιακοστροφίας του. 

Η διαρρεύσασα δεκαετία συνέπεσε με την επιδείνωση των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών προβλημάτων της Πατρίδος μας και, όπως είναι φυσικό, επηρέασε άμεσα και την πνευματική ζωή του Τόπου μας, αλλά και την ενδοεκκλησιαστική διακονία.

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει και με πολλούς τρόπους την άμεση σχέση της Πολιτικής ή Πολιτειακής ζωής με την πνευματική-λατρευτική   εκκλησιαστική ζωή, όπως, επίσης, και την ανάγκη να αντιληφθή το Εκκλησιαστικό Σώμα αυτή την ταύτιση και να μην αδιαφορή για την επιλογή πνευματικών Αρχόντων. Δυστυχώς, και το Εκκλησιαστικό Πλήρωμα, αλλά και οι Ιεράρχες μας δεν εννοούν να ενστερνισθούν αυτή την αλήθεια και αναγκαιότητα και, γι’ αυτό, άφησαν εντελώς μόνον τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπόν μας να αντιμετωπίση την Πολιτειακή λαίλαπα, με εξαίρεση την συναντίληψή της στο θέμα της Μακεδονίας.   

Έγραψα και άλλοτε ότι οι πνευματικές και διοικητικές ικανότητες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου συνετέλεσαν ώστε η παρουσία της Εκκλησίας μας κατά την περίοδο αυτή να μην γίνη αντικείμενο χλευασμού και ευτελισμού, μάλλον δεν να αποσπάση τον σεβασμό και την προσοχή ακόμη και των εχθρώ Της. Απόδειξη της αποδοχής και του σεβασμού της Πολιτείας στην προσωπικότητα του Μακαριωτάτου ήταν η σύσσωμη παρουσία στο εορταστικό Ιωβηλαίο του, όλων των Κρατικών λειτουργών, από του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού έως των αξιωματούχων της Δικαιοσύνης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.  

Ευχόμεθα υικώς στον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπόν μας κ. Ιερώνυμον Β΄ έτη πολλά και ευλογημένα, αλλά και πνευματική δύναμη και φωτισμόν παρά Θεού στην ιδιαιτέρως δύσκολη πηδαλιουχία των ημερών που έρχονται……

* Μας εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα. Παρακαλούμε όποιο γνωρίζει τον συντάκτη αυτού του εμετικής αηδίας άρθρου και την πηγή να μας γνωστοποιήσει το όνομά του για τα περαιτέρω.

5 comments:

  1. Η επικρατέστερη , η πλέον λογικοφανής εκδοχή , εάν κανείς κρίνει από τό ύφος του κειμένου ,είναι η εκδοχή νά είναι του Γραφείου Τύπου του αρχιεπισκόπου , όπως σας είπε κάποιος σχολιαστής στό facebook Ποιός άλλος θα μπορούσε νά ασκήσει μία τόσο μεγάλη κολακεία στόν αρχιεπίσκοπο από αυτόν τον ίδιον ! Προσιδιάζει απόλυτα τό ύφος ! Είναι επίσης κάπως απίθανο νά τό έγραψε ακόμα και κάποιος που επιδιώκει κάποια συναλλαγή , γιατί και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν και κάποια όρια εξευτελισμού Εκείνο τέλος που είναι τελείως μα τελείως απίθανο, είναι νά τό έγραψε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης , όπως είπε κάποιος σχολιαστής Δεν είναι δυνατόν ! Κάτι τέτοιο αποκλείεται Αυτός ο σχολιαστής για νά πεί κάτι τέτοιο , φαίνεται αγνοεί την σχέση του π. Βολουδάκη μέ την εφημερίδα του Ορθοδόξου Τύπου Ούτε νά τό συζητάμε , είναι τελείως απίθανο !

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ μαζί σας κυρία Λωρίτου. Πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης είναι τόσο αναξιοπρεπής γλύφτης.

    ReplyDelete
  3. Συμφωνώ επίσης, ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι να πρόκειται για Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

    Πάντως αν δεν εξακριβώσουμε με απόλυτη βεβαιότητα την ταυτότητα του δράστη δεν θα βιαστούμε να βγάλουμεβεβιασμένα συμπεράσματα.

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ κ. Τελεβαντο έχετε Facebook ? Αν ναι και επιθυμείτε δώστε μου το link είτε εδώ είτε στο email μου iliaskatagis@yahoo.gr

    ReplyDelete
  5. Καλά θα κάνετε κ. Τελεβάντο , όσο δεν εμφανίζεται κάποιος νά σας αποκαλύψει τον συντάξαντα , από καιρού εις καιρόν νά εμφανίζετε τό μνημειώδες τούτο κείμενο , έτσι για νά γελάμε λίγο Μοιάζει μέ ανέκδοτο ! Ένα ανέκδοτο ποτέ δεν το βαριέσαι Κάθε φορά που τό διαβάζεις γελάς μέχρι δακρύων Η κωμωδία δεν απέχει και πολύ από το δράμα Και στα δύο χύνεις δάκρυα !

    ReplyDelete