Friday, March 30, 2018

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΨΕΣ ΒΡΑΔΥ


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΨΕΣ ΒΡΑΔΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Άνοιξα τα μάτια διάπλατα, από ευτυχία, μόλις είδα τον τίτλο του ρεπορτάζ του κ. Θεόδωρου Καλμούκου στη “Ρομφαία”.

“Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ άρχισε την κάθαρση”, είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ.

Δόξα σοι ο Θεός, αναφώνησα! Είδες τον καυμένο τον Σεβ. κ. Ναθαναήλ; Και εγώ του έσυρα τα εξ αμάξης, για τα κατορθώματά του για τον Οικουμενισμό και όχι μόνον! Δεν έφτασε καλά-καλά να ενθρονιστεί και ετοίμασε κατάλογο των ανάξιων ιερέων της Μητροπόλεως Σικάγου, για να τους στείλει για καθαίρεση, στην επαρχιακή  Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμ δε!

Όλα αυτά τα επαινετά και ωραία κατοικοεδρεύουν μόνον στη σφαίρα της νεφελοκοκκυγίας των ευσεβών μου πόθων.

Μόλις άρχισα να διαβάζω το ρεπορτάζ αντελήφθηκα ότι η λεγόμενη κάθαρση αφορά τα οικονομικά της Μητροπόλεως Σικάγου με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση όλων των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Αυτή είναι, λοιπόν, η κάθαρση.!!! 

Ο Σεβασμιώτατος Σικάκου θέλει να δημιουργήσει Μητροπολιτικό Συμβούλιο απόλυτα ελεγχόμενο, από τον ίδιο, για να διαχειρίζεται, κατά το δοκούν, τα οικονομικά της Μητροπόλεως.!!!

Και με την άλλη κάθαρση που κατεπείγει, Σεβασμιώτατε Σικάγου; Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Στο μεταξύ, Σεβασμιώτατε, μήπως, θέλετε να σας διηγηθώ το όνειρο που είδα ψες το βράδυ;

Θα μου πείτε: Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε! Να ακούμε τα όνειρα σου; Ακούστε το όνειρο μου, Σεβασμιώτατε, και θα δείτε τι καταπληκτικό που είναι! 

Αποφασίσατε, λέγει το όνειρό μου, να αυτοκαθαιρεθείτε και να πορευθείτε στη μονή της μετανοίας σας, στην Κρήτη, για να περάσετε, εν μετανοία, το υπόλοιπο του επίγειου βίου σας, για να παραδώσετε την ατίμητη ψυχή σας πάλλευκη στον Κύριο της Δόξης. Αλλά, λέγει το όνειρο, αποφασίσατε να μην το κάνετε αμέσως. Θα παραμείνετε, για πολύ λίγο χρονικό διάστημα στο Σικάγο, για να στείλετε για καθαίρεση όλη τη σαβούρα που μάζεψε ο μακαριστός προκάτοχός σας.

Είδατε τι ωραία όνειρα βλέπω, Σεβασμιώτατε; Τι λέτε; Υπάρχει πιθανότητα το όνειρό μου να γίνει πραγματικότητα ή θα μείνει στη σφαίρα των ευσεβών πόθων και του ονείρου; 

1 comment:

  1. Αν και πέραν πάσης αμφιβολίας το θεμα δεν είναι αστείο , επιτρεψτε μου να σας πω ότι "ο νηστικος , καρβελια ονειρεύεται"

    ReplyDelete