Saturday, August 4, 2018

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΡΘΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ


ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΡΘΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Καθημερνιά σχεδόν διαβάζω ότι η Ελληνική, από το λυκαυγές της Ιστορίας της, Κύπρος συγκεντρώνει τεράστια ποσά για να ενισχύσει τους πυρόπληκτους αδελφούς μας στην Αττική.

Άκρως επαινετή ενέργεια που φανερώνει τα πατριωτικά συναισθήματα των Ελλήνων της Κύπρου για τα πάθη του Ελληνισμού πέραν των Κυπριακών συνόρων.

Τα ποσά που συγκεντρώθηκαν, σε λίγες μόλις μέρες, είναι τεράστια. Μιλάμε για περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προσπάθεια συλλογής χρημάτων συνεχίζεται αδιάκοπα.

Και ενώ η Κύπρος είναι άξια κάθε επαίνου για την αγάπη που δείχνει στους πυρόπληκτους αδελφούς μας της Αττικής, πρέπει να προσεχθεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα πρέπει να μας προβληματίσει σε ποιόν θα δοθούν αυτά τα όντως τεράστια ποσά. 

Αν μεν υπάρξει τρόπος να δοθούν απευθείας στους αναξιοπαθούντες έχει καλώς. Αν, όμως, τελικά αυτά τα χρήματα θα τα διαχειριστεί η συμμορία του Τσίπρα τότε εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες.

Όπως πήγαν οι πυροσβέστες από την Κύπρο και βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, έτσι πρέπει να γίνει και με την διάθεση των χρημάτων.

Στον Τσίπρα και στην συμμορία του δεν θα εμπιστευόμουν ούτε την ετοιμαθάνατη μάνα τους -πολλώ μάλλον δεκάδες εκατομμύρια- που κατά πάσαν πιθανότητα θα καταλήξουν σε υπεράκτιους λογαριασμούς φορολογικών παραδείσων.

Στους σεισμούς στην Ηλεία, πριν ορισμένα χρόνια, η Εκκλησία της Κύπρου πρόσφερε πολλά, αλλά φρόντισε η βοήθεια να αξιοποιηθεί προς όφελος των σεισμόπληκτων.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα με τους πυρόπληκτους στην Αττική.

Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί στον Τσίπρα και την συμμορία του. 

No comments:

Post a Comment