Monday, April 2, 2018

ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύσαμε την παρέμβαση του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών.

Η παρέμβαση του Σεβασμιώτατου μας αποκαλύπτει τα νομικά αδιέξοδα, που περιήλθαν οι άθεοι κρατούντες, οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξαιτίας της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Σεβασμιώτατος βοηθά όλους εμάς, που δεν έχουμε νομική παιδεία, να αντιληφθούμε ότι

1.) Ο ίδιος αγραυλεί στο τιμόνι και θα επιμείνει με νομικά μέτρα μέχρι τέλους για να συνετίσει τους Εκκλησιομάχους και να τους αναγκάσει να εφαρμόσουν την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

2.) Δεν περιορίζεται να ζητά εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας ο Σεβ. Πειραιώς, αλλά εξηγεί ότι η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να συντάσσει τα δικά της βιβλία των θρησκευτικών, που θα διδάσκονται στα σχολεία μας, όπως ακριβώς έχουν αυτή την δυνατότητα οι Έλληνες Ιουδαίοι, οι Έλληνες μουσουλμάνοι και οι Έλληνες Παπικοί.

3.) Ο Σεβασμιώτατος δεν απευθύνεται μόνον στους άθεους κρατούντες, αλλά υποδεικνύει στην Εκκλησία να μην περιορίζεται να κάνει "φιλολογικό" διάλογο με τους Εκκλησιομάχους, αλλά να ζητήσει επιτακτικά να συγγράφει η ίδια τα βιβλία των Θρησκευτικών.

Ο Σεβ. Πειραιώς έκανε και συνεχίζει να κάνει στο ακέραιο το καθήκον του, αλλά δυστυχώς η Εκκλησία είναι βραχυκλωμένη από τον διά τας πολλάς και φρικτάς ημών αμαρτίας Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης Ιερώνυμο, που αποτελεί την κινητήρια δύναμη και την έπαλξη των ΚΑΙΡΟΣκόπων και των αθέων, που επιδιώκουν, με νύχια και με δόντια, να μετατρέψουν την ορθόδοξη κατήχηση των παιδιών μας σε θρησκειολογικό, οικουμενιστικό και συγκρητιστικό μάθημα.

Α ελπίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών, η οποία ευτυχώς δεν συμφωνεί με τον Αρχιεπίσκοπο, θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας και δημόσια για να εξαναγκαστεί να αναδιπλωθεί. 

Αλλιώς δεν θα σταματήσει η προσπάθεια απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών.

1 comment:

  1. Ευχόμαστε η Παναγία νά σκεπάζει και να ενδυναμώνει τον σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ και κάθε γνήσιο αγωνιστή και ομολογητή της πίστεώς μας !

    ReplyDelete