Wednesday, April 18, 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σεβασμιώτατε!

Χριστός Ανέστη!

Δεν θα αναλύσω τους προφανείς -ακόμη και για τον εκ γενετής τυφλόν της ευαγγελικής παραβολής - λόγους, για τους οποίους πληροφορηθήκαμε κατώδυνοι ότι αποδεχτήκατε την προεδρία του Συνεδρίου της αισχύνης, που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, η σφηκοφωλιά αυτή των Οικουμενιστών, για να τιμήσει τον μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα.

Ο αλήστου μνήμης Πατριάρχης Αθηναγόρας -κατά γενική ομολογία- είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των αιώνων.

Γι’ αυτό είναι επιτακτικό να βρεθεί, χωρίς χρονοτριβή, τρόπος, για να εξιλεωθείτε, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, για την ατιμωτική, εκ μέρους σας, αποδοχή της προεδρίας του Συνεδρίου.

Σεβασμιώτατε! Υπάρχουν μπροστά σας οι ακόλουθες 4 επιλογές:

1.) Να αναλάβετε την προεδρία του Συνεδρίου και να μείνετε εσαεί στιγματισμένος στη συνείδηση της Εκκλησίας.

2.) Να αρνηθείτε να παραστείτε στο Συνέδριο και να εκδώσετε Ανακοίνωση με την οποία να αναλύετε και να καταδικάζετε τις αιρέσεις που διατύπωσε ο Αθηναγόρας.

3.) Να αρνηθείτε να παραστείτε στο Συνέδριο και να στείλετε Υπόμνημα στο Πατριαρχείο, με το οποίο να ζητείτε τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, για να καταδικάσει την παναίρεση του Οικουμενισμού και να αναθεματίσει τους πρωτεργάτες του μεταξύ των οποίων -ασφαλώς- τους Αθηναγόρα και Μεταξάκη.

4.) Η πιο παραγωγική επιλογή, όμως, Σεβασμιώτατε, είναι να οργανώσετε Συνέδριο στη Μητρόπολή σας, για να εξετάσει ορθοδόξως ποιος ήταν ο Αθηναγόρας και πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσε στην Εκκλησία τα τελευταία 70 χρόνια.
Εισηγητές του Συνεδρίου μπορούν να είναι οι π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Σεραφείμ Ζήσης, π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, π. Πέτρος Χιρς, Ηγούμενος της Ξηροποτάμου Ιωσήφ, π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ηγούμενος Δοχειαρίου Γρηγόριος, π. Σαράντης Σαράντης, π. Ιωάννης Φωτόπουλος, π. Ματθαίος Βουλκανέσκου, π. Διονύσιος Τάτσης, π. Αθανάσιος Λαγουρός, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου, Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος, π. Θεολόγος Παντελή, Αρχιμανδίτης Τιμόθεος Σακκάς, π. Λουκάς Γρηγοριάτης, Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Παυλόπουλος, π. Παύλος Δημητρακόπουλος, π. Ευθύμιος της Καψάλας, Ηγούμενος της Καρακάλλου Φιλόθεος, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου, Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, π. Σταύρος Τρικαλιώτης, π. Λάμπρος Φωτόπουλος, Ιερομόναχος Βενέδικτος Νεοσκητιώτης, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πήχος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αεράκης, Αρχιμανδρίτης Ησύχιος Πέπας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κωστώφ, Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος και οι κύριοι Τσελεγγίδης, Ρεράκης, Σπαλιώρας, Τσαγκάρης, Α. Κυριακού, Γ. Παπαθανασόπουλος, Λάμπρος Σκόντζος, Ιωάννης Τάτσης κτλ.. 

Η προεδρία του Συνεδρίου ας προταθεί στους γνωστούς παραδοσιακούς αντιοικουμενιστές Μητροπολίτες, στους οποίους ανυπερθέτως πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Ουκρανός Αρχιεπίσκοπος Μπαντσέν Λογγίνος.

Ευχής έργο θα ήταν, αν ορισμένοι από τους αντιοικουμενιστές λόγιους Μητροπολίτες (Ναυπάκτου, Γόρτυνος, Κυθήρων), αναλάβουν να κάνουν, αν το επιθυμούν, εισηγήσεις στο Συνέδριο.

Το Συνέδριο πρέπει να εξετάσει τα ακόλουθα θέματα:

1.) Ο Αθηναγόρας ως Αρχιδιάκονος του Μεταξάκη,
2.) Ο Αθηναγόρας ως Μητροπολίτης Κερκύρας,
3.) Ο Αθηναγόρας ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής,
4.) Ο Αθηναγόρας ως Οικουμενικός Πατριάρχης,
5.) Ο Αθηναγόρας ως μεγάλος αιρετικός,
6.) Ο Αθηναγόρας και ο Τεκτονισμός, 
7.) Ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης και ο Αθηναγόρας,
8.) Ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και ο Αθηναγόρας,
9.) Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης και ο Αθηναγόρας, 
10.) Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και ο Αθηναγόρας,
11.) Ο π. Γεώργιος Καψάνης και ο Αθηναγόρας,
12.) Ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος και ο Αθηναγόρας, 
13.) Οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες για τον Αθηναγόρα και τον Οικουμενισμό, 
14.) Οι Μητροπολίτες Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Παραμυθίας Παύλος, ο Αθηναγόρας και ο Οικουμενισμός, 
15.) Ο Αθηναγόρας και το Π.Σ.Ε., 
16.) Ο Αθηναγόρας και το Άγιον Όρος,
17.) Οι συνεργάτες του Αθηναγόρα (Χατζής, Κουκούζης, Κοκκινάκης και Δαμασκηνός Παπανδρέου),
18.) Οι επίγονοι του Αθηναγόρα συνεχιστές της πορείας ολέθρου που εγκαινίασε ο αλήστου μνήμης αιρετικός Πατριάρχης,
19.) Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αθηναγόρας,
20.) Ο Αθηναγόρας και η Σύνοδος της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα πορίσματα του Συνεδρίου πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα. Πρέπει να μεταφερθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, από όλους τους αντιοικουμενιστές Μητροπολίτες, οι οποίοι να ζητήσουν από τον Παναγιώτατο επιτακτικά την σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, για να καταδικαστεί η παναίρεση του Οικουμενισμού και για να αναθεματιστούν ο Αθηναγόρας και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές.

Σεβασμιώτατε! Οι απανταχού της Οικουμένης παραδοσιακοί πιστοί προσεύχονται εκτενώς προς τον Κύριο να λαλήσει αγαθά εις την καρδία σας για να ενεργήσετε κατά Θεόν.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά: Μη μας απογοητεύσετε!

Αν μη τι άλλο σκεφθείτε ότι είστε πνευματικό τέκνο του ηρωικού Καντιώτη, μεγάλου αντιοικουμενιστή Ιεράρχη, που διέκοψε το μνημόσυνο του αιρετικού Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Σκεφθείτε πόσο μεγάλος πανορθόδοξος σκανδαλισμός επήλθε με την αποδοχή, εκ μέρους σας, της προεδρίας του Συνεδρίου.

Από λίγο φιλότιμο πρέπει ανυπερθέτως να αρνηθείτε την προεδρία του Συνεδρίου.

Θα τρίζουν κυριολεκτικά τα κόκκαλα του π. Αυγουστίνου, αν αναλάβετε την προεδρία του Συνεδρίου της αισχύνης. 

Με τον προσήκοντα σεβασμό,

Παναγιώτης Τελεβάντος

2 comments:

  1. Έσκασε μύτη η άνοιξη ! Φαντάσου νά ρθεί και τό καλοκαίρι !

    ReplyDelete
  2. Πώ πώ πώ έπαθα σόκ και δέος έμπροσθεν του κειμένου και των πράξεων του εν λόγω σεβασμιωτάτου. Ντροπή του όπου αμαυρώνει την τιμή και την υπόληψη του κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη. Μη πώ ότι είναι και ανάξιος... Βα(λ)τοπεδιστής!

    Μα αυτόν τον καλό και άγιο Σεβασμιώτατο ο άγιος Μητροπολίτης μας ο Λεμεσού Αθανάσιος μας τον κουβαλάει κάθε τρείς και δεκατρείς και λίγο και μας τον παρουσιάζει ως διάδοχο του Καντιώτη, ως επιστήθιο φίλο του, δηλ. «ο μαθητής όν ηγάπα ο Λεμεσού».

    Δεν θέλω να πιστέψω τον μεγάλο τραγελαφικό κατήφορο των μητροπολιτών μας. Υποθέτω ότι ζώ σε ένα κακό όνειρο, μάλλον εφιάλτη και θα ξυπνήσω σε κάποια φάση σε κανένα νησάκι στην Καραϊβικής και να πίνω το φραπεδάκι μου.

    Προτιμώ κυρ Παναγιώτη μου, να πάω να δώ τους Βάτραχους ή τις Εκκλησιάζουσες «μωρές παρθένες» του Αριστοφάνη αν μη τι άλλο, διότι πρέπει να διασκεδάδουμε και λίγο εν μέσω τέτοιας ειδεχθούς εκκλησιαστικής πραγματικότητας.

    Υπάρχει μια παροιμία στο χωριό μου: «δείξε μου τον φίλον σου να σε πω ποιός είσαι».

    Τι έμεινε άλλο να δούμε Θεέ μου;

    Έμεινε να δούμε την Ιερά «Μεγίστη» Βα(λ)τοπεδίου με την Ιερά Μονή Μαχαιρά μετά των συν αυτώ παρατρεχάμενων υπό της αρχηγεσίας του Μητροπολίτη Λεμεσού κ.ο.κ. να διοργανώνουν Μεγίστην Θεολογικήν Ημερίδα προς την προσωπικότητα του Γέροντα του Αθηναγόρα, τον γνωστό σε όλους μας και «13ον Απόστολον της Οικουμένης» Αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη Μελέτιον Μεταξάκην.

    ΕΡΩΤΗΜΑ: Αν ο Γέροντας του Αρχιμασσώνου Πατριάρχη Αθηναγόρα, ο πατρ. Μελ. Μεταξάκης είναι ο «13ος Απόστολος της Οικουμένης», ο Αθηναγόρας, άραγε τι θέση έχει ή ποιό προσωνύμιο θα λάβει για την «χαρισματική» πορεία του;

    ReplyDelete