Sunday, April 15, 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Καυμό είχα να διαβάσω ορθή ανάρτηση του γνωστού οικουμενιστικού ιστολογίου της Πάτρας.

Σήμερα, που -επιτέλους- έγραψε κάτι σωστό, βρίσκω την ευκαιρία να αναδημοσιεύσω αποσπάσματα της ανάρτησης:

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Και για να …προλάβω τους εγχώριους ταλιμπάν, σπεύδω να ερμηνεύσω την νυχτερινή επίθεση των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους στην Συρία, ως εφαρμογή του «πνευματικού νόμου», μιας και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης προχθές Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Σουάγια, στον Λίβανο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας του Οικουμενικού Θρόνου Εμμανουήλ, ο Επίσκοπος Κρίστοφερ Χιλ (Αγγλικανική Εκκλησία), η Karen Bournstrand (Λουθηρανική Εκκλησία) και ο Γενικός Γραμματέας π. Heikki Huttunen.  

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας δέχθηκε, δηλαδή, μέχρι και Λουθηρανή ιέρεια! Αυτό σημαίνει ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας, αν και δεν συμμετείχε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας (για δικούς του λόγους), συμμερίζεται απολύτως τις αποφάσεις της Συνόδου για τις Διαχριστιανικές Σχέσεις και τις κάνει πράξη.  

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας με χθεσινή δήλωσή του καταδίκασε τις πρόσφατες δηλώσεις και απειλές των ΗΠΑ, ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Μάλιστα σημείωσε κατηγορηματικά: «Αποδοκιμάζουμε οποιαδήποτε πιθανή αμερικανική επίθεση κατά του Συριακού λαού, η οποία θα προκαλέσει την περαιτέρω καταστροφή της χώρας και της περιοχής.» Η επίθεση έγινε και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.  

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει από τη Δαμασκό πως εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώνονται σήμερα σε μεγάλες πλατείες της συριακής πρωτεύουσας κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, κάνοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης και κρατώντας συριακές σημαίες για να δείξουν ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Άραγε θα είναι ανάμεσά τους και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ή θα προτιμήσει την ασφάλεια του Λιβάνου, όπου ζει τον περισσότερο καιρό;

Όλες ορθές οι θέσεις του ιστολογίου. Όντως! Λειτουργεί αδέκαστος “πνευματικός νόμος”, ο οποίος λέγει ότι οι εθνικές καταστροφές είναι αποτέλεσμα της παράβασης του θελήματος του Αγίου Θεού. Μόνον συνειδητοί άθεοι δεν υιοθετούν τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής για την λειτουργία του “πνευματικού νόμου”. 

Βέβαια το Πατριαρχείο Αντιοχείας έκανε ασύγκριτα μεγαλύτερα σφάλματα από το να δεχθεί σε ακρόαση ο Πατριάρχης Ιωάννης οικουμενιστική αντιπροσωπεία.

Από δεκαετίες εφαρμόζει ένα ουνιτικό μοντέλο σχέσεων με τους Ουνίτες, τους Παπικούς και τους Μονοφυσίτες, που φτάνει μέχρι τη “διακοινωνία” (intercommunion). Άρα υπάρχουν σοβαρώτατοι λόγοι για να λειτουργήσει ο “πνευματικός νόμος” σε βάρος του ποιμνίου της Εκκλησίας της Αντιοχείας στη Συρία.

Πολύ ορθά, επίσης, το οικουμενιστικό ιστολόγιο λέγει ότι η απουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας από τη Σύνοδο της Κρήτης δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Οικουμενισμό.

Για ποιο Οικουμενισμό θα αντιδρούσε το Πατριαρχείο Αντιοχείας; Γι’ αυτόν που εφαρμόζει στην πράξη, σε πολύ πιο προχωρημένο βαθμό, ακόμη και από τους Φαναριώτες και τους Μοσχοβίτες; 

9 comments:

  1. Τέτοια πλαστογραφία !  Τέτοια  συκοφαντία   !  Στό όνειρό σας τα είδατε αυτά κ. Τελεβάντο  ή μήπως  κάνετε στους αναγνώστες σας  κάποια  δοκιμασία κριτικής  ;  Δεν φοβάστε οτι θα  υποστείτε τις συνέπειες του νόμου  νά λέτε οτι ο  μοντέρνος  θεολόγος είπε αυτά τά  ανήκουστα ;  Ο ιστολόγος  υπηρετεί την κουλτούρα  και όχι  αυτές τις αθλιότητες  που  μόνο   μία νοσηρή φαντασία θα μπορούσε   νά  επινοήσει  Αυτή η λάσπη  σας  επιστρέφεται  !  Αποδοκιμάζουμε μετά βδελυγμίας  αυτές τις συκοφαντικές  μεθόδους  ! Μόνο  ένα κακόγουστο  αστείο  θα μπορούσαν  να είναι τά  ανωτέρω  αποκυήματα  Κατάλαβα,   στην Νέα Υόρκη  φαίνεται  έσκασε  μύτη η άνοιξη  και είναι μόνο η αρχή  Φαντάσου νά πιάσει και καλοκαίρι ! Και ποιός σας είπε  οτι ο μοντέρνος  θεολόγος  έχει ανάγκη από τους επαίνους  σας ;  Λίγη ντροπή  !  Είστε  τόσο πολύ  ιδεοληπτικός  που  κολλάτε τις φαντασίες  σας  όπου  ν'άναι !  Και ο έπαινός σας  είναι  αχρείαστος  Επαινέστε  κανέναν  όμοιό σας  και  όχι τον θεολόγο εκ Πάτρας  που είναι  υπεράνω πάσης  υποψίας  για  τέτοιες  κοτσάνες  που  πρωί πρωί μας αραδιάσατε  Λυπάμαι που αναγκάστηκα  νά σας γράψω  αυτά  και νά σας επιπλήξω  , αλλά θέλω νά είμαι αμέτοχη  έστω και μέ την ανοχή μου σε τέτοιες αντιδεοντολογικές  πρακτικές !  Ο άνθρωπος είναι αθώος  Αυτός  ως γνήσιος και ρομαντικός   φιλόμουσος   μόνο μέ μουσικές  συμφωνίες  ασχολείται   Ολος  είναι μία μουσική συμφωνία  της χαράς  ή της μοίρας  Παίρνει ένα motto και τό αναπτύσσει  σε όλες του τις παραλλαγές  Τύφλα νά έχει η πέμπτη του Μπετόβεν  Σολ-σολ-σολ  , μί ύφεση  Καί άν υποτεθεί οτι η  ελλάσσων της συμφωνίας  είχε το νόημα που της αποδίδεται : " έτσι χτυπά  η μοίρα την πότρα "  και για μάς ισχύει , οτι   δηλαδή ήταν γραφτό στή μοίρα μας   !   Νά τελειώσουμε  μέ ένα κουίζ  : ποιό νομίζετε  οτι  είναι τό motto του συγκεκριμένου ιστολογίου  που ανάβει την δημιουργική φαντασία του ευαίσθητου καλλιτέχνη ;

    ReplyDelete
  2. Υ.Γ. Εκ πρώτης όψεως  το όλο σκηνικό μας έφερε στό νού μας  μέ όλη την μεγαλοπρέπειά της  την  πέμπτη του Μπετόβεν   , κάτι δηλαδή  σαν  " τό γραφτό της μοίρας μας " ή " ποιός νά μας καταράστηκε " !  Μέ μία όμως καλύτερη σκέψη  τό μυαλό μας πάει σε μια συμφωνία  μέ τίτλο  " η νύχτα του Βαρθολομαίου " !  Μέ  motto  το όνομα  " Βαρθολομαίος " !  Πάντως δεν είναι αυτό που νομίζετε  , καμμία σχέση !

    ReplyDelete
  3. Όμως κ. Τελεβάντο  ασχολείστε μέ τέτοιες άθλιες και ποταπές μεθόδους   και εύκολους  στόχους  , γιατί απλούστατα δεν έχετε τά κότσια νά ασχοληθείτε μέ κάτι σοβαρότερο  Στό ιστολόγιο της Πάτρας  είδατε  αυτό ,  δεν είδατε όμως  τάχα μου το άλλο  που αξίζει ενός σχολιασμού  και  μιας σοβαρής αναλύσεως  Εννοώ την εισήγηση του  μακαριστού  Μελετίου  ( Καλαμαρά)  Πρεβέζης  στην Ιερά Σύνοδο τό 2013  μέ τίτλο " οικουμενισμός "  Ο μακαριστός π. Μελέτιος  έδωσε πολλά πατήματα στους οικουμενιστές  καθώς τους προμήθευσε  και  μέ το  "πνευματικό " του πόνημα και πρακτική των μεταφράσεων των εκκλησιαστικών κειμένων   Πέρα  από κάθε αστεισμό  λόγω της συνάφειας  μέ τα προηγούμενα  , η εισήγηση  του π. Μελετίου  πρέπει νά μελετηθεί και νά εντοπιστούν  και σχολιαστούν τά λάθη  του  μακαριστού πατέρα  Ποιά ειναι τά σημεία στα οποία  τόσο τραγικά  έσφαλε !  Μήπως ο π. Μελέτιος  επηρέασε  έναν αριθμό  επισκόπων , κληρικών και θεολόγων και έτσι εξηγείται η παθητική των στάση απέναντι στά γεγονότα ;  Επίσης άν κάποιος ξέρει νά μας πληροφορήσει  ποιές  ήταν οι πνευματικές του  καταβολές

    ReplyDelete
    Replies

    1. Ούτε που διάβασα το κείμενο. Στη μορφή αυτή δεν διαβάζω τα κείμενα. Αν το δω σε διαχειρίσιμη μορφή θα το μελετήσω και θα το σχολιάσω. Θα με υποχρεώσετε αν μπορείτε να μου το στείλετε σε διαχειρίσιμη μορφή. Σε κάθε περίπτωση ο κυρός Μελέτιος ήταν πνευματικό παιδί του π. Ιωήλ Γιαννακόπουλου και πνευματικός πατέρας του π. Ιωάννη Ρωμανίδη.

      Delete
  4. "Άραγε θα είναι ανάμεσά τους και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ή θα προτιμήσει την ασφάλεια του Λιβάνου, όπου ζει τον περισσότερο καιρό;"

    Έμ ! αγόρι μ' -- λέμε τώρα , κομψευόμενο γεροντοπαλλήκαρο !-- έτσι κάνουν οι οικουμενιστές ! Τέτοιοι χέσηδες είναι ! Άν είχαν ένα ίχνος γενναιότητος και ανδρισμού θα τό είχαν δείξει και στην ειρήνη Κάποιοι είτε εν ειρήνη , είτε εν πολέμω τό ίδιο δούλοι , δειλοί και ριψάσπιδες είναι Ενας άλλος πνευματικός νόμος είναι οτι άν δεν έχεις δείξει γενναιότητα στό συνειδησιακό μαρτύριο , ούτε στό μαρτύριο του αίματος θα δείξεις Θα προτιμάς νά κρύβεσαι στον Λίβανο ! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που είπες και παραπλάνησες τό εξυπνοπούλι τον Τελεβάντο !

    ReplyDelete
  5. Ρέ ντζόβενο ! Άσε τους πνευματικούς και τους φυσικούς νόμους !Αφού μόνο καλλιτέχνης μπορείς νά είσαι ! Βάλε μπροστά ντρούμ ντρούμ νά φτιάξεις την συμφωνία που σου προτείναμε : " η νύχτα του Βαρθολομαίου " και άσε τους φυσικούς και πνευματικούς νόμους Δεν τά καταφέρνεις , δεν σου κόβει απο νόμους στην φυσική Μήν παριστάνεις τον Νεύτωνα ! Ποιός Θεός έ ! Είδες εσύ κανένα Θεό ; Τό μήλο πέφτει λόγω του νόμου της βαρύτητας. Ποιός πνευματικός νόμος και κουραφέξαλα ! Τό τσουνάνι κατέστρεψε τις νήσους Μπαχάμες -- κατα πού πέφτουν --λόγω του σεισμού Η φυσιοκρατία όταν γονιμοποιεί έναν καλλιτεχνικό νού ! Τώρα θα σας γελάσω άν το τσουνάμι κατέστρεψε τις Μπαχάμες ή τις Βερμούδες ή καμμία από τις δυό Όσο μου κόβει εμένα από γεωγραφία άλλο τόσο σου κόβει εσένα από νόμους !

    ReplyDelete
  6. Αυτή η ανάρτησή σας κύριε Τελεβάντο, είναι αποτέλεσμα συρραφής Σώνει και καλά νά ενοχοποιήσετε τον άνθρωπο ως ορθόδοξο !

    ReplyDelete
  7. Κάνει εντύπωση οτι ενώ αμφισβητεί τον όσιο Ιουστίνο Ποποβιτς , Μουρατίδη καί άλλους από την ραχοκοκκακιά της σύγχρονης εκκλησιαστικής ζωής δεν αναφέρεται στον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο λόγω της σχέσεως μέ τον Ιωήλ Γιαννακόπουλο ! Εάν δεν είναι πολύ μεγάλο θα τό πληκτρολογήσω Δεν ξέρω άλλο τρόπο . Πάντως αξίζει νά σχολιαστεί και πρέπει οπωσδήποτε αυτό νά γίνει

    ReplyDelete