Thursday, April 19, 2018

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΑΟ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ



ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΑΟ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====
Το accent το έχουμε έτοιμο για τυχόν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός του ναού:
https://www.youtube.com/watch?v=HqCbTDg8MOQ

Ιδού και ένα σχολιαστικό μας κείμενο, το οποίο θεωρήθηκε υβριστικό για την αξιοπρέπεια του παπά μας και πρέπει να απολογηθούμε ενώπιον των δικαστών γι' αυτό ΚΑΙ εισάγουν νεωτερισμούς, ΚΑΙ παραβιάζουν την νομιμότητα, καθ' οτι οι μεταφράσεις είναι παράνομες σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησιας της Ελλάδος, ΚΑΙ δέν θέλουν να υποστούν καμμία δημόσια κριτική. 


Ο ψυχίατρος κ. Μπαλογιάννης σε ένα βιβλίο του “Ποιμαντική ψυχολογία” περιλαμβάνει τους παπάδες στην ψυχοπαθολογία, καθ' ότι άνθρωποι κοσμικώς άσημοι και πνευματικώς στερούμενοι της αρετής της ταπείνωσης ξαφνικά δια της ιερωσύνης τίθενται στο μέσον της εκκλησιαστικής κοινότητος και αδυνατούν να διαχειριστούν την τιμή που τους γίνεται λόγω της περιβολής του ράσου. 

Θεωρούν ότι κάθε κριτική στο πρόσωπό τους είναι ανοίκειος και υβριστική, ότι το ιερό τους πρόσωπο είναι υπεράνω κάθε κριτικής. Τους παρακαλούμε λιγάκι να ξεπεζέψουν, γιατί τους πήραν χαμπάρι και οι ψυχίατροι και τους περιλαμβάνουν στην ψυχοπαθολογία:
http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1673.html

2 comments:

  1. Μάς βάρεσε ο πολιτισμός κατακέφαλα ! Ομάδα αμερικανών μουσικών περιόδευσε στην μητρόπολη Δημητριάδος και η τοπική εκκλησία τους παραχώρησε γην και ύδωρ και το εσωτερικό των ναών ως ντεκόρ για τις συναυλίες τους Πραγματοποιήθηκαν συναυλίες όχι μόνο στόν ναό του αγίου Ταξιάρχη στις Μηλιές , αλλά και στόν άγιο Κωνσταντίνο στό Βόλο , ίσως και αλλού , που δεν γνωρίζουμε . Μέ τέτοιες εκκεντρικότητες ο σεβασμιώτατος πιστεύει οτι υπηρετεί την τέχνη . Αγνοεί οτι οι πραγματικοί καλλιτέχνες έχουν την αρετή της σεμνότητας . Οι ξιππασμένοι και οι καβαλλημένοι ονομάζονται ψώνια. Αλγηνή εντύπωση επίσης μας προκαλεί η διοργάνωση μουσικών εβδομάδων στην παραλία του Βόλου από τον σεβ. Ιγνάτιο , και η παρουσία του ιδίου , πλήθους κληρικών και του θεουσάτου μπροστά σέ αυτές τις ρεμπέτικες σκηνές Γεμίζει η παραλία ράσο και θεουσάτο από και πρός την σκηνή της συναυλίας μέ ρεμπέτικα καί κάθε άλλο είδος μουσικής Τί κρίμα για τον πολιτισμό νά έχει τόσο φτηνούς υπηρέτες που δεν σέβονται τον εαυτόν τους !


    https://trelogiannis.blogspot.gr/2018/04/18.html?m=0

    ReplyDelete
  2. Τό μοναστήρι της Πάου Αργαλαστής διαθέτει φύλακα υπάλληλο του πανεπιστημίου Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιός μπορεί νά φυλάξει το μοναστήρι από τον φύλακα ! Είναι πολύ λυπηρό νά βεβηλώνονται οι ιεροί και καθαγιασμένοι χώροι και νά αλλάζουν χρήση ,νά περιέρχονται σέ μία χρήση άσχετη από αυτήν που είναι ο προορισμός τους ! Από μέρους της τοπικής εκκλησίας μούγγα !

    ReplyDelete