Friday, April 13, 2018

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!




Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Αγιορειτικές μνήμες”, από την Βατοπαιδινή “Πεμπτουσία”, το ακόλουθο απόσπασμα, από άρθρο του κ. Νικόλαου Κόιου, για το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, “Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921-1.7.2009)”:

“Την έκδοση προλογίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρεται στην προσωπικότητα του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού με λόγους οι οποίοι εξαίρουν τον χαρισματικό και μαρτυρικό χαρακτήρα της μοναστικής βιωτής. Μία μικρή γεύση του προλόγου μας δίδει το παρακάτω απόσπασμα: «Ἡ μαρτυρικὴ αὐστηρότης αὐτοῦ διὰ τὴν φύλαξιν μετ᾽ ἀκριβείας τῆς μοναχικῆς του συνειδήσεως ἐπηλήθευσε τήν, ὡς ἐν ἄλλῃ κλίμακι, πνευματικὴν ἀνάβασιν αὐτοῦ, ἑπομένης τῶν μακαρισμῶν τοῦ Κυρίου, ἀπὸ τοῦ «μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι» (Ματθ. ε’, 3) ἄχρι τῆς μείζονος καὶ κορυφαίας ἀναβάσεως, ἥτις ἐστὶ τὸ «μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾽ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ» (Mατθ. ε΄, 11). Οὕτως ὁ μακαριστὸς Γέρων ἠρίστευσε προσευχόμενος ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων καὶ διωκόντων αὐτόν, ἀγαπῶν, κατὰ τὴν εὐαγγελικὴν ἐντολήν, τοὺς ἐξ ἀγνοίας καὶ τῶν ἐπινοιῶν τοῦ πονηροῦ ἐπιβουλευομένους αὐτόν».


Ξεκάθαρα πράγματα! Ο Παναγιώτατος, στον πρόλογό του, όχι μόνον προβάλλει τον πλανεμένο και θεομπαίκτη Ιωσήφ Βατοπαιδινό, ως πρότυπο μοναχού, αλλά και μιλά για την δήθεν συκοφάντησή του!!!

Και αυτά πότε;

Όταν, από δεκαετίες, το Πατριαρχείο έχει στη διάθεσή του ογκωδέστατο φάκελλο, που του έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, με πολλές επώνυμες γραπτές καταγγελίες σε βάρος του π. Ιωσήφ, για όσα φαύλα -που αφορούν ακόμη και παιδιά- εποίησεν κατά την παραμονή του στην Κύπρο.

Ο Παναγιώτατος και η περί αυτόν Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, όχι μόνον αγνόησε για δεκαετίες τον φάκελλο των καταγγελιών, αλλά και ψευδέστατα -διά του Αρχιγραμματέως- διέψευδε ότι είχε φάκελλο καταγγελιών εναντίον του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με πρόσφατη επιστολή του, υπενθύμισε στον Πατριάρχη το αίτημα της Εκκλησίας της Κύπρου να επιληφθεί του φακέλλου των καταγγελιών σε βάρος του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Ο Πατριάρχης φυσικά εποίησεν ουδέν.

Και τώρα στον πρόλογο του βιβλίου για τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό;

Μιλά για συκοφαντία και άδικο ονειδισμό του πλανεμένου, φαύλου και Θεομπαίκτη μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαδινού.!!!

Παναγιώτατε! Αν η υπομονή του Αγίου Θεού εξαντληθεί, με όλα αυτά τα οικουμενιστικά και άλλα που κάνετε, και ο Οικουμενικός Θρόνος μαζί με την Ομογένεια καταποντιστούν στα βάθη του Βοσπόρου, μην αναζητήσετε άλλον υπεύθυνο εκτός από αυτόν που βλέπετε κάθε πρωί στον καθρέφτη.

No comments:

Post a Comment