Saturday, April 21, 2018

Ο ΑΡΧΙΕΠ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ, ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ, ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Φτωχή η ανθρώπινη γλώσσα για να περιγράψει όσα άθλια συνέβησαν, στο Μέγαρο Μουσικής, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Βατοπαιδινού, για τον πλανεμένο, θεομπαίκτη και φαύλο Γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Είπε μεταξύ άλλων ο παρευρεθείς Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση:

''O Γέροντας Ιωσήφ ο νεώτερος υπήρξε ένα άξιο πνευματικό τέκνο του μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Τον μιμήθηκε στους ασκητικούς αγώνες της υπακοής, της νηστείας, της φιλοπονίας, της προσευχής, της ταπεινώσεως και με την ευχή του απέκτησε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, και ειδικά αυτό της θεολογίας. Άμοιρος της θύραθεν παιδείας έγραψε 16 βιβλία, εφάμιλλα των συγγραμμάτων των φιλοκαλικών Πατέρων".

Το πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι, για να στηρίξει την υποτιθέμενη αγιότητα του πλανεμένου μοναχού, ο Αρχιεπίσκοπος ισχυρίζεται ότι ο π. Ιωσήφ έλαβε, από το Άγιο Πνεύμα, το χάρισμα της θεολογίας.!!! 

Και αυτά πότε; Όταν ο πλανεμένος μοναχός διατύπωσε σωρεία αιρέσεων σε πολλά βίντεο που υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίχτυο. Μεταξύ άλλων αιρέσεων 
1.) υποστήριζε τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως, 
2.) κήρυσσε την αίρεση του Άνσελμου Καντερβουργίας ότι η Σταυρική θυσία του Κυρίου έγινε δήθεν για την ικανοποίηση της θείας δικαιοσύνης, και, 
3.) θεωρούσε τη χάρη του Θεού κατώτερη του ανθρώπινου νου.!!! 

Και όμως! Ο κ. Ιερώνυμος είχε την προπέτεια να ισχυριστεί ότι δόθηκε, σε ένα κακόδοξο μοναχό, που διατύπωσε πλήθος σοβαρών αιρέσεων, το χάρισμα της θεολογίας.!!!

Και όχι μόνον το είπε αυτό ο Μακαριώτατος, αλλά και έφτασε στο σημείο να πει ότι τα βιβλία του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού είναι “εφάμιλλα των συγγραμμάτων των φιλοκαλικών πατέρων”, τουτέστιν εφάμιλλα της πεμπτουσίας της ορθοδόξου νηπτικής παράδοσης.!!! Δηλαδή εφάμιλλα των έργων του Μάξιμου του Ομολογητή, του Ιωάννη του Δαμασκηνού, του Συμεών του Νέου Θεολόγου, του Διαδόχου Φωτικής, του Μεγάλου Αντωνίου κτλ..!!!

Και συνέχισε ο Μακαριώτατος:

Ο Γέροντας Ιωσήφ συγκαταλεγόταν στην χορεία των συγχρόνων οσιακών μορφών του Αγίου Όρους μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, τον Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη".

Τέτοιο θράσος! Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ανήκει στη χορεία του Αγίου Παισίου, του Αγίου Πορφυρίου και του Γέροντα Εφραίμ του Κατουνακιώτη!!!

Και αυτά πότε; Όταν, από δεκαετίες, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπάρχει φάκελλος, με σωρεία επώνυμων καταγγελιών, που αφορούν ακόμη και παιδιά, σε βάρος του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που διεβίβασε στο Πατριαρχείο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.!!!

Κατά τα άλλα ο π. Ιωσήφ ανήκει στη χορεία του Αγίου Παισίου, του Αγίου Πορφυρίου και του Γέροντα Εφραίμ του Κατουνακιώτη.!!!

Και ολοκληρώνει ο Μακαριώτατος:

''Ο Γέροντας παρέλαβε μια ερειπωμένη Μονή Βατοπαιδίου και την κατέστησε υπόδειγμα κοινοβίου και καύχημα για όλη την Ορθοδοξία, σε μία εποχή πνευματικής ξηρασίας''.

Ώστε; Η Μονή Βατοπαιδίου είναι πρότυπο κοινοβίου και καύχημα για όλη την Ορθοδοξία;!!!

Εις οίους καιρούς τετήρηκεν ημάς ο καλός ο Θεός! 

Η Μονή Βατοπαιδίου, Μακαριώτατε, -και το ξέρετε πολύ καλά- είναι κέντρο εκκοσμίκευσης, πεδίο δημοσίων σχέσεων, εργοστάσιο θεομπαιξίας και διαφθορείο συνειδήσεων με τον χρηματισμό που κάνει προς κάθε κατεύθυνση (του φιλανθρωπικού έργου της υμετέρας Μακαριότητας μη εξαιρουμένης).

Προλαμβάνω το ερώτημα: Καλά ρε Παναγιώτη! Τι καλύτερο περίμενες να ακούσεις από τον Ιερώνυμο; Ειλικρινά δεν περίμενα να ακούσω κάτι καλύτερο, αλλά δεν παύει να είναι Αρχιεπίσκοπος. Γι’ αυτό ουδείς έχει την πολυτέλεια να προσπερνά αδιάφορα όσα επαίσχυντα λέγει και πράττει δημόσια.

No comments:

Post a Comment