Tuesday, April 10, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σύντομο και επί της ουσίας το Δελτίο τύπου του Σεβ. Κηφισίας για τους φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ, που παραθέτουμε στη συνεχεια του άρθρου.

Τον τελευταίο καιρό εντάθηκαν, σε όλα τα επίπεδα, οι επιθέσεις των Συριζαίων εναντίον της Εκκλησίας και των εκπροσώπων Της.

Από τη διωκτική μανία τους δεν γλύτωσε ούτε ο Σεβ. Κηφισίας. Αφορμή η αναστάσιμη εγκύκλιος του Σεβασμιώτατου Κηφισίας, απλά και μόνον, επειδή ανέφερε ότι οι άθεοι, όπως τον αστροφυσικό Χόκινγκ, όταν σκοτώνουν τον Θεό στον Ουρανό, αφήνουν ορφανό τον άνθρωπο στη γη.

Το Δελτίο τύπου του Σεβασμιώτατου είναι λακωνικό και δεν προκαλεί. Απλά ανασκευάζει -σε πολύ ήπιο τόνο- την κακοήθεια της συκοφαντίας των άθεων κυβερνώντων. 

Οι άθεοι που μας κυβερνούν, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα που έρριξε την πατρίδα μας η ανερμάτιστη πολιτική τους, καταφεύγουν σε κακοήθη και απροκάλυπτα συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της Εκκλησίας και των εκπροσώπων Της.

Το πιο τραγικό είναι ότι οι άθεοι δεν βρίσκουν καμία ουσιαστική αντίσταση στα καταχθόνια τους σχέδια από την Ιερά Σύνοδο, την οποία -με πολλές ραδιουργίες- φίμωσε ο διά τας πολλάς και φρικτάς ημών αμαρτίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Ο Μακαριώτατος, εκτός από την απραγία και την αφωνία του έναντι των άθεων κρατούντων, πλείστες όσες φορές συνωμοτεί με τους άθεους για να ξεκληρίσει την πίστη μας, όπως κάνει λ.χ. με το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Όχι μόνο ο ίδιος δεν είναι εμπόδιο των αθέων, αλλά και σε πολλά συνωμοτεί μαζί τους και μετέρχεται κάθε ραδιουργία για να ανατρέψει ομόφωνες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

*****


Ιδού το Δελτίο τύπου που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ
=====

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ύστερα από δημοσιεύματα αναφορικά με την Εγκύκλιο που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Στίβεν Χοκινγκ υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος με τις θεωρίες και τις επιστημονικές του ανακαλύψεις έφερε την ανθρωπότητα πιο κοντά στο να κατανοήσει το άπειρο σύμπαν, που με σοφία δημιούργησε ο Πατέρας και Δημιουργός μας.

Ατυχώς, ο ευφυής αυτός επιστήμονας, που με τόση επιτυχία κατανόησε το δημιούργημα, δεν κατόρθωσε να δει τον Δημιουργό. Ο ίδιος δήλωνε άθεος. Αυτό, όμως, δεν ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη, αλλά οι προσωπικές του θέσεις.

Το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κατόρθωσε να «δει» τον Θεό, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ή πως εμείς δεν τον βλέπουμε. Πλέον ο ίδιος, που ήδη βρίσκεται ενώπιον του Μεγάλου Κριτή, θα έχει διαπιστώσει το λάθος του.

Όπως κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης με ευκολία μπορεί να διαπιστώσει, στην Εγκύκλιο μας, με την ευκαιρία της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ούτε επιτιθέμεθα, ούτε αφορίζουμε, ούτε αντιπαρατιθέμεθα με τον Χόκινγκ. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε το παράδειγμα του για να υπενθυμίσουμε πως, «όσοι σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη γη».


Ο Χόκινγκ υπερασπίστηκε την αθεΐα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε την πίστη μας. Ήταν δικαίωμα του και είναι δικαίωμα μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και ξεκάθαρες προσπάθειες για την δημιουργία εντυπώσεων.

*****

Ιδού η επίμαχη εγκύκλιος που προκάλεσε την υποκριτική μήνι των Συριζαίων.


No comments:

Post a Comment