Saturday, April 28, 2018

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ Α΄


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ

Α΄

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι πάντες θορυβήθησαν -και δικαίως- για το Συνέδριο, που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, για τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα.

Αλίμονον αν αιρετικοί σαν τους Αθηναγόρα και Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, προβάλλονται ως υπεροχικά πρόσωπα της Εκκλησίας ή ακόμη χειρότερα, αν μεθοδεύεται ακόμη και αγιοκατάταξή τους, αντί να αποδομούνται οι κακοδοξίες που οικοδόμησαν.

Αυτά ήταν τα σχέδια των Οικουμενιστών. Ο Θεός, όμως, τελικά μετέτρεψε το Συνέδριο της ανομίας για τον Αθηναγόρα σε μπούμερανγκ εναντίον των Οικουμενιστών. 

Έτσι -χάριτι Θεού- οι Οικουμενιστές, με το Συνέδριο, υπέστησαν τρεις στρατηγικές ήττες. 

Οι δύο πρώτες ολοκληρώθηκαν και η τρίτη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ας αρχίσουμε με την πρώτη ήττα.

1.) Η πρώτη στρατηγική ήττα που υπέστησαν οι Οικουμενιστές ήταν η άρνηση των Μητροπολιτών Καλαμαριάς και Νεαπόλεως να προεδρεύσουν των εργασιών του Συνεδρίου.

Ως εικός σημειώθηκε γενικός ξεσηκωμός μόλις έγινε γνωστό ότι οι Σεβ. Μητροπολίτες Καλαμαριάς Ιουστίνος και Νεαπόλεως Βαρνάβας αποδέχτηκαν την πρόταση για να προεδρεύσουν των εργασιών του Συνεδρίου.

Αυτός ο πολυεπίπεδος ξεσηκωμός οδήγησε τους δύο Μητροπολίτες στην ηρωική απόφαση να αρνηθούν να συνεργήσουν στην προβολή ενός Πατριάρχη, που αποδείχτηκε ένας από τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των αιώνων.

Θερμά και υικά συγχαίρουμε και ευχαριστούμε -εκ μέσης καρδίας- τους δύο ιεράρχες.

Αυτή ήταν η πρώτη στρατηγική ήττα που υπέστησαν οι Οικουμενιστές. 

Είναι ένα πράγμα να μαζεύεται η αφρόκρεμα του Οικουμενισμού με σκοπό να “αγιογραφήσει” τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα και είναι εντελώς διαφορετικό δύο Ιεράρχες, που δεν έδωσαν ποτέ δείγματα οικουμενιστικής γραφής, να καλύπτουν τους Οικουμενιστές για να ασχημονούν ξεδιάντροπα και να παρουσιάζουν ένα από τους μεγαλύτερους αιρετικούς όλων των αιώνων, ως σπουδαίο Πατριάρχη ή και ως Άγιο της Εκκλησίας.

Όντως! Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε σήμερα! Αγιοκατάταξη του Θεομπαίκτη, φαύλου και πλανεμένου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και του αχαλίνωτου συγκρητιστή Αθηναγόρα.

Για τις δύο άλλες στρατηγικές ήττες, που υπέστησαν οι Οικουμενιστές, θα αναφερθούμε -συν Θεώ-, σύντομα για να μην επιμηκύνουμε υπερβαλλόντως το παρόν άρθρο.

No comments:

Post a Comment