Monday, April 23, 2018

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ USUAL SUSPECTS


ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ USUAL SUSPECTS

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Δεν απηχούν με την πραγματικότητα τα όσα εγράφησαν σε πρόσφατο δημοσιεύμα και αφορούσε τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου, κατά την διάρκεια των εργασιών της Αγίας Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Αρσένιος ξεκαθαρίζει ότι δεν τοποθετήθηκε επικριτικά κατά του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν επίσημα πορίσματα από τους οικονομικούς ελέγχους.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr μεταξύ άλλων αναφέρει: "Σχετικώς με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την τοποθέτηση μου κατά τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θεωρώ, οτι δεν απηχούν την πραγματικότητα αλλά παραποιούν την αλήθεια και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις."

Ευτυχώς που ο Σεβ. Αυστρίας είχε την εντιμότητα να αποκαταστήσει την αλήθεια και απάντησε δεόντως στο δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας, η οποία υποσκάπτει, με κάθε αθέμιτο τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, όπως υποσκάπτει και τα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας για λόγους που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει.

Τιμά απολύτως τον Σεβ. κ. Αρσένιο το γεγονός ότι βρήκε το σθένος να μιλήσει έντιμα παρόλον ότι γνωρίζει ότι θα δυσαρεστήσει -προφανώς- με την διάψευσή του, τον επίδοξο δελφίνο του Θρόνου της Αμερικής, ο οποίος μαγειρεύει στα παρασκήνια τις αήθεις επιθέσεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, σε αγαστή πάντοτε σύμπνοια και συνεργασία, με την ομογενειακή εφημερίδα.

Αντί η ομογενειακή εφημερίδα να ενδιαφέρεται να προωθούνται ιεραποστολικοί, αδιάβλητοι και παραδοσιακοί κληρικοί ως ιεράρχες υποστηρίζει την προαγωγή Οικουμενιστών και Νεονικολαιτών κληρικών, οι οποίοι θα ταλαιπωρήσουν πολλαπλώς την Εκκλησία, όπως συμβαίνει με τη Μητρόπολη Σικάγου, με την εκλογή του Σεβασμιώτατου κ. Ναθαναήλ.

Κρίμα!

Ευχής έργον θα ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος να διαψεύσει το συκοφαντικό δημοσίευμα.

No comments:

Post a Comment