Wednesday, April 25, 2018

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΥΚΟΥΖΗΣ!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΥΚΟΥΖΗΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, το ακόλουθο σχόλιο του κ. Θεόδωρου Καλμούκου:

“Την Τρίτη 10 Απριλίου συμπληρώθηκαν δέκα τρία χρόνια από τον θάνατο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου. Ηταν Κυριακή απόγευμα, θυμάμαι, που φτερούγισε και διάβηκε τα γαλάζια πλάτη του ουρανού.

Μόλις είχαν τελειώσει οι παρελάσεις της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης όταν ο Ιάκωβος «έφυγε». Περίμενε φαίνεται να ακούσει για τελευταία φορά τις ιαχές από τα στόματα των ομογενών μας, μικρών και μεγάλων, πως «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και μετά να κλείσει τα μάτια του για παντοτινά.

Από τότε αναπαύεται στον περίβολο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, έχοντας για συντροφιά τις νύχτες τις αξημέρωτες του τάφου, τον Μητροπολίτη και στενό του συνεργάτη τον Νέας Ιερσέης Σίλα και τον Επίσκοπο Αβύδου Γεράσιμο. Περνώ πότε-πότε από τον τάφο του τον λησμονημένο και «τα λέμε» για τη σημερινή μας λυπητερή πορεία.

Μετρούμε μαζί τα λάθη αλλά είναι πολύ αργά τώρα πια. Δυστυχώς Γέροντα Ιάκωβε δεν πρόβλεψες σωστά όταν ήσουν επί γης πως έμελλε «ναυαγοί να πατήσουν την Εκκλησία και την Ομογένεια δυστυχώς». Ενα ναυάγιο που θέτει ακόμα σε διακύβευμα και τα ίδια τα Γραφεία της Εκκλησίας. Αχ Γέροντα Ιάκωβε!”

Αχ κ. Καλμούκο! Δυστυχώς λανθάνεσαι καθ’ ολοκληρίαν στην αξιολόγηση που κάνεις του μ. Αρχιεπισκόπου.

Καταρχήν ο αλήστου μνήμης Κουκούζης κάθε άλλο παρά λησμονημένος είναι. Όποια πέτρα και να σηκώσεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και στην Ομογένεια θα τον βρεις από κάτω.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Ότι υπήρξε ένας από τους πιο διαβόητους Οικουμενιστές όλων των αιώνων; 

Δεν είναι ο πρώτος ορθόδοξος επίσκοπος, που συνάντησε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης, ύστερα από πολλούς αιώνες, κατόπιν εντολής του Αθηναγόρα;

Για σαράντα σχεδόν χρόνια δεν ήταν το δεξί χέρι του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα, στους ολέθριους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς;

Δεν είναι ο Κουκούζης που παρέδωσε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε ένα οίστρο ακολασίας νεωτερισμών και εκκοσμίκεσης; 

Να αναφερθούμε στην ποιότητα των επισκόπων που χειροτόνησε;

Ξέρεις πολλές από τις χειροτονίες του Κουκούζη,  κ. Καλμούκο, που είχαν ή έχουν τα απολύτως αναγκαία προσόντα για να στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο;

Αν υπάρχει ένα επιτακτικό αίτημα, που αφορά την Εκκλησία της Αμερικής αλλά και την Ομογένεια, αυτό δεν είναι άλλο από την αποκουκουζοποίηση (κατά το αποχουντοποίηση) που πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα, πριν ή διαβρώσει τα πάντα στην Αρχιεπισκοπή και στην Ομογένεια.

Ένα μόνο ελαφρυντικό έχει ο Κουκούζης, αγαπητέ κ. Καλμούκο: Ότι τα πραγματικά θεμέλια της εκκοσμίκευσης, των νεωτερισμών και του Οικουμενισμού τα έθεσε ο Αθηναγόρας. Όσο για τον Κουκούζη τοις ρήμασιν και τοις έργοις του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα πειθόμενος, οδήγησε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ομογένεια στα σημερινά της αδιέξοδα.

No comments:

Post a Comment