Friday, April 13, 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΤΣΗ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΤΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι πολύ απλό γιατί ο κ. Γαβρόγλου δεν το κάνει όπως ο κ. Κατρούγκαλος, κ. Τάτση. Ο κ. Γαβρόγλου γνωρίζει ότι μπορεί να γράψει στα κατύμματα των υποδημάτων του την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, επειδή, στο ανόσιο έργο του, έχει τις πλάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Οι δύο τους θα βρούν τον τρόπο να παρουσιάσουν την Ιεραρχία ότι συμφωνεί με τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, αφού επιφέρουν επιδερμικές διορθώσεις σε αυτά οι ΚΑΙΡΟΣκόποι.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο κ. Γαβρόγλου μπορεί να διακηρύττει ότι θα αγνοήσει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και το πιο ανησυχητικό είναι ότι είναι σε θέση να το πράξει.

Γι’ αυτό και εσείς, κ. Τάτση, και πολλοί που αγωνίζονται εναντίον της απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, είναι καιρός να κατευθύνετε τα βέλη σας εναντίον του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ώστε να ματαιωθεί η βρώμικη συνωμοσία των Συριζαίων, των ΚΑΙΡΟΣκόπων και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ιδού το άρθρο του κ. Τάτση, που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”, που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Του κ. Ιωάννη Τάτση
======

Κεντρική είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι από χθες η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές σημαντικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η οποία εφαρμόζεται ήδη σύμφωνα με τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του εμπνευστή του ασφαλιστικού νόμου Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος δήλωσε: «Αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ, ο ΕΦΚΑ θα αναπροσαρμοστεί». Καμία πρόθεση υπεκφυγής ούτε ρητορική αμφισβήτησης του ΣτΕ.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί την ίδια στάση δεν υιοθέτησε και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου όταν δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά. Είναι άραγε η ιδιότητα του κ. Κατρούγκαλου ο οποίος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, που τον κάνει ευαίσθητο απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Ή πάλι, το πρόβλημα είναι ότι ο Κώστας Γαβρόγλου δεν είναι νομικός και δεν γνωρίζει το Διοικητικό Δίκαιο ή το γνωρίζει αλλά προσπαθεί να θολώσει τα πράγματα όπως εύλογαδιερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς σχολιάζοντας την αντίδραση του Υπουργού Παιδείας στην απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά; 

Σε κάθε περίπτωση πριν την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα των Θρησκευτικών, την οποία αναμένουμε, αφού στο αρχικόΔελτίο Τύπου το Υπουργείο είχε προαναγγείλει ότι «θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση», καλό θα ήταν πέραν της γνωμοδότησης των Νομικών Συμβούλων του να λάβει υπόψη του και την γνώμη του κ. Κατρούγκαλου για τις υποχρεώσεις της Διοίκησης απέναντι στις δικαστικές αποφάσεις.

No comments:

Post a Comment