Sunday, April 15, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Υπάρχει σοβαρή αντίδραση, στους κόλπους του Παπισμού, εξαιτίας των αντιευαγγελικών νεωτερισμών του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος είναι, στις μέρες μας, η πιο ισχυρή φωνή, ανά την υφήλιο, υπέρ της παγκοσμιοποίησης.

Οι θέσεις του για το διαζύγιο, τις εκτρώσεις, την ομοφυλοφιλία κτλ. είναι τόσο άθλιες ώστε προκάλεσαν τον αναμενόμενο έπαινο του κ. Γιανναρά και του κ. Πέτρου Βασιλειάδη. Ο κ. Γιανναράς είναι ενθουσιασμένος με τον Πάπα κυρίως λόγω της χαλαρής ηθικής που προτείνει ο ποντίφηκας. Ο κ. Βασιλειάδης είναι ιδιαίτερα ευτυχής με τον Πάπα Φραγκίσκο, επειδή -δικαίως-, στο πρόσωπο του αρχηγού του Βατικανού, βλέπει ένα μεγάλο ηγέτη της “θεολογίας της απελευθέρωσης”.

Και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν συντηρητικοί καρδινάλιοι, που ανέδρασαν στις καινοτομίες και τους αντιευαγγελικούς νεωτερισμούς του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί μια οργανωμένη ομάδα καρδιναλίων, που να τολμά να αμφισβητεί ανοιχτά τον Πάπα Φραγκίσκο, αν και πολλοί συντηρητικοί καρδινάλιοι, επίσκοποι και φραγκοπαπάδες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον ποντίφηκα.

Βεβαίως η αντίδραση εναντίον ενός Πάπα κάθε άλλο παρά ευχερές έργον τυγχάνει λόγω της απεριόριστης και ανεξέλεγκτης εξουσίας που ασκεί ο κάθε ηγέτης του Βατικανού.

Το ενδιαφέρον των Ορθοδόξων για τις εξελίξεις στο Βατικανό εστιάζεται σε τρεις τομείς:

1.) Αν ο Παπισμός προσχωρήσει στο άρμα του φιλελευθερισμού θα ισχυροποιήσει τις φωνές του φιλελευθερισμού και στην Ορθοδοξία. 

2.) Αν ο Παπισμός συνεχίσει να κάνει Νεονικολαιτικές εκπτώσεις σε θέματα πίστεως είναι φυσικό να ισχυροποιήσει τους Νεονικολαίτες και στην Ορθοδοξία.

3.) Αν στο κονκλάβιο των καρδιναλίων ο Πάπας Φραγκίσκος κατορθώσει να διορίσει πολλούς φιλελεύθερους καρδινάλιους τότε η εκλογή νέου φιλελεύθερου Πάπα, που θα συνεχίσει τον κατήφορο των νεωτερισμών που άρχισε ο Πάπας Φραγκίσκος, θα καταστεί αναπόφευκτη. 

Ως αποτέλεσμα οι φιλελεύθεροι θα πάρουν κεφάλι για δεκαετίες -τουλάχιστον- και μόνον ο Θεός ξέρει το βάθος του κρημνού που θα πέσει ο Παπισμός. 

Το πιο ανησυχητικό φυσικά είναι ότι -μέσω του Οικουμενισμού- θα συμπαρασύρει μαζί του και την Ορθοδοξία, αλλά και τις διάφορες Προτεσταντικές Ομολογίες, οι οποίες -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- κινούνται, για την ώρα, σε πολύ συντηρητικά πλαίσια.

No comments:

Post a Comment