Sunday, April 29, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Ανδρέας Λουδάρος orthodoxia.info μας πληροφορεί ότι πραγματοποιήθηκαν δύο Θείες Λειτουργίες και δύο εσπερινοί, για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, στο κτήμα Προμπονά.

Μια στον κυρίως ναό και μια σε παρακείμενο παρεκκλήσι. Στον κυρίως ναό μνημονεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως ο οικείος ιεράρχης και στο παρεκκλήσιο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πλήρως αποκαρδιωμένοι οι πιστοί διαπιστώνουν ότι η περί σκιάς όνου διένεξη Φαναρίου-Ιερώνυμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Όλος ο κόσμος διερωτάται: Δεν μπορούν οι δύο Προκαθήμενοι ή εκπρόσωποί τους να συναντηθούν και να λύσουν το θέμα μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Είναι λόγος αυτός για να διασύρουν την Εκκλησία;

Η διένεξη λύνεται με την εκατέρωθεν επίδειξη λίγης καλής θέλησης. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ας επιτρέψει τη λειτουργία μετοχίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ας στείλει επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο για να ζητά άδεια να λειτουργήσει το κτήμα Προμπονά ως μετόχι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Γιατί να μην έχει μετόχι το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αθήνα, όπως έχουν τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων και η Αρχιεπισκοπή Σινά;

Ας μη δίνει, όμως, ο Παναγιώτατος την εντύπωση ότι μπορεί να δημιουργείται μετόχι χωρίς την ευλογία του οικείου ιεράρχη, εν προκειμένω του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Το κυριώτερο!

Διαφωνούν για την κυριότητα ενός κτήματος, μιλούν για εισπήδηση και άλλα συναφή, αλλά τα βρίσκουν μια χαρά οι δύο Προκαθήμενοι στον Οικουμενισμό, στη Σύνοδο της Κρήτης, στο ΠΣΕ και πάει λέγοντας.

Πραγματικά έχει χαθεί η αίσθηση της πιο στοιχειώδους σοβαρότητας.

No comments:

Post a Comment