Monday, April 30, 2018

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΡΘΩΣ ΑΠΟΦEΥΓΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΡΘΩΣ ΑΠΟΦEΥΓΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε το κείμενο του Ιερολογιώτατου Ιεροδιάκονου Τριφύλιου Ονησιφόρου αναφορικά με την επικείμενη ειρηνική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου στο Άγιον Όρος.

Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα βρεθούν για λίγες μέρες στο “Περιβόλι της Παναγίας” και θα δουν από κοντά τα ασκητικά παλαίσματα των πολιστών του αγιασμένου Άθωνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί τις Μονές Διονυσίου και Γρηγορίου, οι οποίες έχουν Κυπριακής καταγωγής Ηγουμένους, ενώ δεν θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπαιδίου, παρόλον ότι ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι επίσης Κυπριακής καταγωγής.

Η άρνηση του Μακαριώτατου να επισκεφθεί το Βατοπαίδι είναι μια πολύ έντιμη και γενναία πράξη. 

Θερμά και υικά τον συγχαίρουμε.

Η Μονή Βατοπαιδίου έχει ξεφύγει κανονικά. Κατέστη κέντρο δημοσίων σχέσεων, Θεομπαιξίας, εκκοσμίκευσης και διαφθοράς συνειδήσεων με τον χρηματισμό που κάνει προς κάθε κατεύθυνση. Πίσω από αυτή την εκτροπή από το Αγιορειτικό ήθος κρύβεται ο Θεομπαίκτης, φαύλος και πλανεμένος Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, τον οποίο ο Μακαριώτατος Κύπρου γνωρίζει πολύ καλά νοουμένου ότι στη Μητρόπολή του έκανε τα αίσχη του ο π. Ιωσήφ όταν ήταν στην Κύπρο.

Ορθότατα, λοιπόν, ο Μακαριώτατος αποφάσισε να μην ευλογήσει μια Μονή που βαίνει κατά κρημνών.

Καθημερινά ο γυρολόγος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ οργώνει την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα και μοιράζει αντίγραφα ιστορικών εικόνων της Μονής του Βατοπαιδίου, διαφημίζει τον πλανεμένο και θεομπαίκτη του Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό ως Άγιο και περιφέρει τήδε κακείσε την Αγία Ζώνη και τα ιερά λείψανα των Αγίων που διαθέτει η Μονή.

Ο Θεός ξέρει πόσες δεκάδες επίσκοποι περνούν κάθε χρόνο από το Βατοπαίδι, για να εισπράξουν γλοιώδεις κολακείες από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και πανάκριβα δώρα εξαρτήματα αρχιερατικής στολής.

Ορθότατα, λοιπόν, ο Μακαριώτατος Κύπρου απέφυγε να συμπεριλάβει τη Μονή Βατοπαιδίου, στην ειρηνική του επίσκεψη, καταλιμπάνων εξαίρετο παράδειγμα για όλους τους ιεράρχες.

Το Βατοπαίδι εκκοσμικεύει το Άγιον Όρος σε βαθμό ασύλληπτο και κάποιος επιτέλους πρέπει να βρεθεί να τους βάλει φραγμό.

Ο Παναγιώτατος -δυστυχώς- περί άλλων τυρβάζει και μεριμνά. Για τον Οικουμενισμό ενδιαφέρεται και για τίποτε άλλο. Έτσι οι Βατοπαιδινοί έχουν αφεθεί ασύδοτοι να αλωνίζουν ανενόχλητοι και φτάσαμε στο αίσχος να γονατίζουν επίσκοποι μπροστά στον τάφο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού λες και είναι Άγιος της Εκκλησίας.!!! 

No comments:

Post a Comment