Thursday, April 12, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, την ακόλουθη Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος:

“Μέ ἐπιστολή του στόν Πρόεδρο τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν κ. Ἱερώνυμο, ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ζητεῖ τήν σύγκληση ἐκτάκτου Ἱεραρχίας, ἐντός τοῦ μηνός Μαῒου, προκειμένου νά ἀποφασισθεῖ ἀπό τό Ἱερό Σῶμα τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν ἡ ἀκολουθητέα στάση τῆς Ἐκκλησίας διά τό ἀκανθῶδες θέμα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν.

Ἡ τοποθέτηση τῆς Ἱεραρχίας κρίνεται ἀπαραίτητη μετά τήν ἀπόφαση τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας, μέ τήν ὁποία ἀκυρώνονται οἱ ἀποφάσεις τῶν Ὑπουργῶν Παιδείας κ. Ν. Φίλη καί κ. Κ. Γαβρόγλου.

Ὁ Σεβασμιώτατος σημειώνει, ὅτι ὁ μήνας Ὀκτώβριος τῆς τακτικῆς Ἱεραρχίας εἶναι πολύ μακρυά καί εἶναι δυνατόν μή ὑπάρχοντος ἐγκαίρου ἐνδιαφέροντος καί ἀντιδράσεως ἀπό πλευρᾶς Ἐκκλησίας, νά διευκολυνθεῖ τό Ὑπουργεῖο στή συνέχιση τῆς ἰδίας τακτικῆς, ὡς πρός τήν ὕλη καί τά προγράμματα τῶν Θρησκευτικῶν, τά ὁποῖα ἀκύρωσε τό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας καί τά ὁποῖα δημιουργοῦν ἀναταράξεις στούς γονεῖς καί ἀποπροσανατολισμό ἀπό τά ὑπό τοῦ Συντάγματος ὁριζόμενα διά τήν Χριστιανική Ἀγωγή τῆς Νεότητας.”

Ορθότατη η πρωτοβουλία του Σεβ. Φθιώτιδος να ζητήσει σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας τον Μάιο. Όχι μόνον για να τεθούν οι ορθές βάσεις του αγώνα εναντίον των Εκκλησιομάχων, αλλά προπαντός για να δεσμεύσει η Ιεραρχία τον παράσπονδο και συνωμότη με τους άθεους Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Μακαριώτατος είναι ικανώτατος -όπως έχει αποδείξει πλείστες φορές-, να ανατρέπει και να ποδοπατά ετσιθελικά ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Αυτό το διαπιστώσαμε και με τη Σύνοδο της Κρήτης, αλλά και με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Από ιδιοσυγκρασία άνθρωπος των παρασκηνίων ο Μακαριώτατος έχει την ικανότητα να κάνει τη νύχτα μέρα και τη μέρα νύχτα και να καταστρατηγεί απροκάλυπτα ακόμη και ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Επομένως τι δέον γενέσθαι;

Να συνέλθει η Ιεραρχία και για να ορίσει αξιόπιστη τριμελή επιτροπή Ιεραρχών, από τη μεγάλη δεξαμενή των ευλαβών και παραδοσιακών Μητροπολιτών. 

Σκοπός της πρέπει να είναι αφενός μεν να απαιτεί δυναμικά από το Υπουργείο Παιδείας να τηρηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και αφετέρου να ξεδοντιάζει τον αδίστακτο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που είναι -όπως οι πάντες γνωρίζουν-, η κινητήρια δύναμη των ΚΑΙΡΟΣκόπων και των αθέων, για την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και τη μετατροπή του σε κατήχηση στον συγκρητισμό και τον Οικουμενισμό.

No comments:

Post a Comment