Friday, April 27, 2018

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ, ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗ, ΚΑΙΡΟΣκόπου, ΚΑΝΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ


ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ, ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗ, ΚΑΙΡΟΣκόπου, ΚΑΝΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το ιστολόγιο “Κατήχησις” δημοσίευσε βίντεο, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, στο οποίο ο γνωστός Οικουμενιστής, Κολυμπαρίτης, Αθηναγορίτης, ΚΑΙΡΟΣκόπος, Κανονομάχος και Νεωτεριστής Καθηγητής Θεόδωρος Γιάγκου εξετράπη σε ύβρεις εναντίον των παραδοσιακών πιστών που ακολουθούν τη γραμμή των Αγίων Πατέρων. 

Ο κ. Καθηγητής, μάλιστα, θεώρησε σκόπιμο να με βρίσει ονομαστικά, επειδή κάποιοι νεαροί διένειμαν την Ανακοίνωση της “Σύναξης Κληρικών και Μοναχών” εναντίον του Συνεδρίου για τον Αθηναγόρα.

Πληροφορώ τον κ. Καθηγητή ότι, ως λαικός και ως μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, για τα τελευταία 24 σχεδόν χρόνια, δεν είμαι μέλος της “Σύναξης Κληρικών και Μοναχών”. 

Τον πληροφορώ, επίσης, ότι η “Σύναξις Κληρικών και Μοναχών” ουδέποτε στέλλει στο ιστολόγιό μου τις Ανακοινώσεις της. Το ίδιο και η “Θεοδρομία” και η “Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών”. Τα άρθρα και τις Ανακοινώσεις τους διαβάζω σε παραδοσιακά ιστολόγια. 

Άρα εντελώς ανακριβώς με θεώρησε -καθ’ οιονδήποτε τρόπο- υπεύθυνο για την Ανακοίνωση της “Σύναξης Κληρικών και Μοναχών” και για την διανομή του φυλλάδιου στο Συνέδριο για τον Αθηναγόρα.

Δεν μπορώ να πω, ότι με εξέπληξε το άηθες ξέσπασμα του κ. Καθηγητή, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιάγκου μιλά με προπέτεια και χυδαιότητα με όσους διαφωνεί.

Επί παραδείγματι, στο πρόσφατο παρελθόν, αντί να δώσει απάντηση στα ατράνταχτα επιχειρήματα του π. Θεόδωρου Ζήση, περιορίστηκε -ελλείψει επιχειρημάτων- να τον χαρακτηρίσει “μπουνταλά”.!!! 

Και αυτοί οι σκληροί λόγοι από άνθρωπο που ανατρέφει παιδί με ειδικές ανάγκες.!!!

Ο χαρακτηρισμός “ηλίθιος” που μου έδωσε ουδόλως με στενοχώρησε. 

Αν ο κ. Καθηγητής είχε επιχειρήματα σε όσα -κατά καιρούς- του καταμαρτυρώ, δεν θα περιοριζόταν να μου αποδώσει απαξιωτικό χαρακτηρισμό. Θα αναιρούσε τις θέσεις μου. Ύβρεις, απειλές και χαρακτηρισμούς μετέρχονται όσοι στερούνται επιχειρημάτων.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καθηγητής έχει ασφαλώς υπόψη του ότι

1.) Πουθενά στην Αγία Γραφή ή στους Αγίους Πατέρες δεν αναφέρεται ότι οι ηλίθιοι αποκλείονται από τη Βασιλεία των Ουρανών. Την ακριβώς αντίθετη έχουμε μαρτυρία: Ότι ο Θεός τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ίνα τους σοφούς του αιώνος καταισχύνη.

2.) Επίσης! Στην επί του Όρους ομιλία του Κυρίου γίνεται σαφής αναφορά, σε αυτούς που βρίζουν τους συνανθρώπους τους, με χαρακτηρισμούς που αφορούν το διανοητικό τους επίπεδο. 

Ας προσέξει, λοιπόν, ο κ. Καθηγητής, επειδή πέραν από τα όποια προσωπικά του αμαρτήματα και τις πολλές απροκάλυπτες κακοδοξίες που διατυπώνει, θα δώσει λόγο στο Θεό γι' αυτούς τους χαρακτηρισμούς. 

3.) Και, ενώ η ευφυία δεν είναι όρος σωτηρίας, η ορθόδοξη ομολογία είναι απολύτως απαραίτητος όρος σωτηρίας. Ο κ. Καθηγητής, λοιπόν, παρόλον ότι είναι ευφυής και καταρτισμένος, διατυπώνει πλήθος αιρέσεων. Ως εκ τούτου βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο τη σωτηρία του. 

Υπενθυμίζω στους αναγνώστες του ιστολογίου ότι ο κ. Καθηγητής είναι
α.) Οικουμενιστής, όπως πολλαπλώς αποδεικνύει ο βίος και η πολιτεία του,
β.) Αθηναγορίτης, όπως δείχνει η συμμετοχή του στο Συνέδριο της ανομίας για τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα,
γ.) ΚΑΙΡΟΣκόπος, αφού διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου των γεννίτσαρων θεολόγων “Ο Καιρός”,
δ.) Νεωτεριστής, αφού έδωσε γνωμοδότηση στον "ακτιστοφωτίτη" Μητροπολίτη Λεμεσού ότι δικαιούται, δήθεν, να βάζει γυναίκες στο ψαλτήρι και να απομακρύνει τους ψάλτες, 
ε.) Κολυμπαρίτης, με ουσιαστική συμβολή στη Σύνοδο της Κρήτης, αφού υπήρξε θεολογικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και
στ.) Κανονομάχος, αν και Καθηγητής του κανονικού δικαίου, αφού προσεγγίζει τους Ιερούς Κανόνες με το πνεύμα που τους προσεγγίζει ο κακόδοξος διανοούμενος κ. Χρήστος Γιανναράς. 

Η αναφορά του κ. Καθηγητή στο γεγονός ότι διαβάζει, από πρωίας μέχρι νυχτός, τους Πατέρες της Εκκλησίας, πρέπει, επίσης, να τον απασχολήσει, επειδή, αν κάποιος αφιερώνει όλο του τον χρόνο για να διαβάζει τους Αγίους Πατέρες, για να κάνει τελικά τα ακριβώς αντίθετα από όσα οι Άγιοι Πατέρες διακελεύουν, προφανώς δεν κάνει κάτι που του αποφέρει ωφέλεια. 

Στο ξέσπασμά του, στο βίντεο, ο κ. Καθηγητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες. Έχει την πλήρη συμπάθεια και τις προσευχές μας για τη δοκιμασία του αυτή. Γνωρίζει, όμως, ότι οι συμβατικές επιφορές (αρρώστιες, δυστυχήματα, θάνατος κτλ.) μας δίνονται από τον Κύριο για να μετανοήσουμε. 

Ο κ. Καθηγητής, όμως, αντί να ανταποκριθεί με τη μετάνοιά του, στη δοκιμασία που επέτρεψε στη ζωή του ο Κύριος, θεωρεί καλόν να διασέρνει τους συνανθρώπους του με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, να συντάσσεται με τους Οικουμενιστές, να προωθεί τους νεωτεριστές και να συμβουλεύει κακόδοξα τους Κολυμπαρίτες. 

Άραγε αυτό ζητά ο Θεός από τον κ. Καθηγητή με τη δοκιμασία που επέτρεψε στη ζωή του ή το ακριβώς αντίθετο;

Ας προβληματιστεί ο ίδιος.

No comments:

Post a Comment