Saturday, April 14, 2018

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!


ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
=====

Πολλά περίμενα να ακούσω, αλλά ομολογώ ότι τέτοιο ρεζιλίκι δεν πίστευα ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Ο Σεβ. Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αποδέχτηκε την προεδρία συνεδρίου, που διοργανώνεται από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, για τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Είναι αλήθεια ότι, έστω και αν δεν δημοσίευσα κάτι, όταν οι Καντιωτικοί της Φλώρινας (Καπλάνογλου, Νάνης, Κερμενιώτης κτλ.) τα έριχναν στον Σεβ. Καλαμαριάς έβαζα καλό λογισμό και έλεγα: Τα παραλένε τώρα.

Πλην, όμως, οφείλω μια δημόσια συγγνώμη στους αγωνιστές αυτούς αδελφούς της Φλώρινας, επειδή προφανώς τους αδίκησα κατάφωρα με το λογισμό μου.

Είναι καλό να βάζουμε καλούς λογισμούς, αλλά όχι όταν φτάσει κάποιος σε τέτοια ξεφτίλα, ώστε να αποδέχεται την προεδρία συνεδρίου για τον αναθεματιστέο Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Πολλά παρατηρούσα, από καιρό, σε βάρος του Σεβ. Καλαμαριάς, αλλά άφηνα πάντα ένα παράθυρο ελπίδας και έλεγα: Δεν μπορεί! Καντιωτικός άνθρωπος να κάνει πλάτες στους Οικουμενιστές. Αποκλείεται!

Ιδού, όμως, ότι ο Σεβασμιώτατος έχει τη μαναδική ικανότητα να απογοητεύει τους πιστούς.

Καταρχήν η Μητρόπολή του κατέστη κυριολεκτικά μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου, για να ανταποδώσει την ευεργεσία στον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, επειδή τον έκανε επίσκοπο.

Στη συνέχεια αποκαρδιωμένοι τον βλέπαμε να μη χάνει πολυαρχιερατικό συλλείτουργο καθ’ άπασαν την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα.

Ακολούθως, κατ’ επανάληψη, έκανε λίαν άστοχες δηλώσεις για θέματα πίστεως.

Και τώρα; Έφτασε στο άκρον άωτο της προκλήσεως. Αποδέχτηκε ασμένως την προεδρία συνεδρίου που θα τιμήσει ένα Πατριάρχη που πρέπει ανυπερθέτως να αναθεματιστεί από Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Γιατί Σεβασμιώτατε;

Να μην τολμήσετε να πάτε στο συνέδριο, αν θέλετε να διατηρήσετε και την ελάχιστη υπόληψη στη συνείδηση των πιστών.

Ε όχι και να τιμούμε τον Αθηναγόρα! Όχι πια μέχρις αυτού.!!!

3 comments:


  1. Απορώ με τις απορίες σας κ.Τελεβάντε !

    ReplyDelete
  2. Αντε και σε ανώτερα. Όσο ζούσε κάποιοι τον ονόμασαν μεγάλο οραματιστή, μετά τον θάνατό του άλλοι τον ονόμασαν προφηταπόστολο, σήμερα του κάνουν ημερίδες για να πληροφορηθούμε τις αρετές του και την μεγάλη του συμβολή στην σύγχρονη Ορθοδοξία. Πιθανόν κάποια στιγμή στο μέλλον να τον διακηρύξουν και άγιο οι φιλοοικουμενιστές ομόφρονές του. Τίποτε δεν αποκλείεται και αυτό μπορεί μελλοντικά να συμβεί, ο κατήφορος των πτώσεων δυστυχώς δεν έχει τέρμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οντως! Μετα τον Ιωσηφ τον Βατοπαιδινο να βαλουμε μπρος και για τον Αθηναγορα. Να μη μεινει, ομως, παραπονεμένος ο Μεταξακης.

      Delete