Thursday, April 19, 2018

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΜΑΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΜΑΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος -σχεδόν στό σύνολόν της- αντιτίθεται έντονα στη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε συγκρητιστικό-οικουμενιστικό μάθημα. Πλην, όμως, ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μαικήνας των ΚΑΙΡΟΣκόπων που συνωμοτεί με τους άθεους, κατορθώνει να ακυρώνει κάθε προσπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος να σταθεί φραγμός στα σχέδια των αθέων.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την ανυπόκριτη χαρά μας για το ενδιαφέρον της Εκκλησίας της Κρήτης και ελπίζουμε ότι δεν θα κάνει παρέμβαση ο Πατριάρχης για να υποδείξει στους Κρήτες Ιεράρχες να ενεργήσουν παρά συνείδηση.

Το αναφέρουμε αυτό, επειδή στο συλλαλητήριο για τα Θρησκευτικά, που διοργανώθηκε πριν λίγες βδομάδες στα προπύλαια του πανεπιστημίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος ανακοίνωσε ότι θα παρίστατο κάτι, όμως, που ματαίωσε την τελευταία στιγμή.

Δεν γνωρίζουμε ποιες πιέσεις δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος, για να αλλάξει την αρχική του απόφαση, αλλά δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτό, ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα ενέδιδε, αν δεν είχε εντολές από το Πατριαρχείο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ουδείς θα εμποδίσει την Εκκλησία της Κρήτης να καταθέσει ορθόδοξες προτάσεις στο Υπουργείο για το μάθημα των Θρησκευτικών, αφού -δυστυχώς- ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνωμοτεί με τους άθεους και τους γεννίτσαρους του ΚΑΙΡΟΥ.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους των πιστών ότι ο Αρχιεπίσκοπος αρνείται να συγκαλέσει την Ιεραρχία για να επιληφθεί των εξελίξεων. Είναι σαφές ότι επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στους άθεους -με τη βοήθεια των Ύδρας, Μεσογαίας και Μεσσηνίας-, να ανατρέψουν -στην πράξη- την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα Θρησκευτικά.

No comments:

Post a Comment