Thursday, June 9, 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συνέντευξη στην εφημερίδα lastampa.it και στον Andrea Tornielli έδωσε ο Σεβ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος:

“ΕΡΩΤΗΣΗ:
Αλλά μέχρι στιγμής οι Καθολικοί έχουν θεωρηθεί μια αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία, έτσι δεν είναι;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σίγουρα, και  βέβαια ναί. Η Καθολική Εκκλησία (δηλαδή η παπική) θεωρείται πάντα μια Εκκλησία. Η πρόταση για την οποία μιλάτε είναι απο ορισμένους συντηρητικούς οι οποίοι δεν θέλουν να βάλουν στο ίδιο επίπεδο τις δύο Εκκλησίες. Αλλά πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να περάσει. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν δέχονται αυτήν την τροπολογία.”

Επομένως επιβεβαιώνει παλαιότερη δήλωσή του στη σύνοδο της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία είναι Μία αλλά διηρημένη. Τότε για να διασκεδάσει τις σε βάρος του κατηγορίες ο Σεβ. Μεσσηνίας εψεύσθη ισχυριζόμενος ότι εννοούσε ότι έγινε σχίσμα σε ιστορικό επίπεδο χωρίς να έχει εκκλησιαστικότητα ο Παπισμός. 

Τώρα όμως επαναλαμβάνει την ίδια κακοδοξία ότι το Βατικανό είναι Εκκλησία και εκφράζει τη θλίψη του επειδή οι συντηρητικοί -όπως τους αποκαλεί- δεν θα επιτρέψουν να διατυπωθεί και να κατοχυρωθεί η εκκλησιαστικότητα των Παπικών στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.


Κανονικά αν η Εκκλησία της Ελλάδος είχε γρηγορούσα συνείδηση της αποστολής της θα έπρεπε να διατάξει αμέσως ανακρίσεις και να παραπέμψει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τον Σεβ. Μεσσηνίας για να καθαιρεθεί από συνοδικό δικαστήριο. Τώρα, όμως, είναι πλέον ή βέβαιο ότι με Αρχιεπίσκοπο τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο ουδεμία κύρωση θα υποστεί. Δυστυχώς!

No comments:

Post a Comment