Saturday, June 18, 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ε.Σ.Κ. (Ελληνορθόδοξων Σωματείων Κρήτης) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ε.Σ.Κ. (Ελληνορθόδοξων Σωματείων Κρήτης) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
=====

Με αγάπη και σεβασμό στους ιεράρχες της τοπικής μας Εκκλησίας δηλώνουμε τις ανησυχίες μας και τον έντονο προβληματισμό μας λόγω της Συνόδου που διεξάγεται στο Κολυμπάρι.

Η παρουσία, έστω ως παρατηρητών, βατικάνειων αιρετικών και κακόδοξων ψευτοϊεράρχων δίνει βάση στα σχολεία και στις πληροφορίες περί οργανωμένου σχεδίου πανθρησκείας, στο οποίο συμμετέχουν και Ορθόδοξοι ιεράρχες.

Θεωρούμε πονηρή την διατύπωση «Η σχέσις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά του λοιπού χριστιανικού κόσμου» και υπενθυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι κλήρος αλλά και ΛΑΟΣ.

Ως Ορθόδοξος λαός λοιπόν της Κρήτης και ως Ελληνορθόδοξα Σωματεία αυτής δηλώνουμε, ότι δεν συναινούμε και δεν αποδεχόμαστε οικουμενιστικές τάσεις και αποφάσεις. Η σύνοδος του Κολυμπαρίου δίχασε και σκανδάλισε το πλήρωμα της Εκκλησίας. Η πολεμική, ο εκφοβισμός, η συκοφαντία και η προπαγάνδα που ακολούθησαν οι οπαδοί του οικουμενισμού στους διαφωνούντες της οικουμενιστικής κίνησης αποτελεί απόδειξη φανατισμού και εμπάθειας προς το Κρητικό Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Άνθρωποι συκοφαντήθηκαν ως ακροδεξιοί, παλαιοημερολογίτες σύρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα για ανάκριση επειδή διατύπωσαν δημόσια τις Ορθόδοξες αντιοικουμενιστικές απόψεις τους.

Ως Κρητικοί και ως Ορθόδοξοι σας δηλώνουμε, ότι δεν θα σταματήσουμε να αντιδράμε στην πλάνη του οικουμενισμού και της πανθρησκείας και κυρίως δεν θα φοβηθούμε οτιδήποτε και αν πράξετε εναντίον μας.

Με ειρηνικό τρόπο, με αγάπη προς το πρόσωπό σας και προσευχή θα συνεχίσουμε να μιλάμε, να γράφουμε και να πράττουμε Ορθόδοξα και όχι οικουμενιστικά.
Όποιος θέλει να ενωθεί με την παπική αίρεση, δικαίωμά του να αποχωρήσει απ’ την Ορθοδοξία. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να ωθήσει τον λαό της Εκκλησίας στην πλάνη. 

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να φυλάει και να φωτίζει όλους μας. Αμήν. Γένοιτο.

ΕΣΚ Ελληνορθόδοξα Σωματεία Κρήτης

Εν Χανίοις 17/06/2016

No comments:

Post a Comment