Thursday, June 30, 2016

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η ΠΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η ΠΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μετά το πρόσφατο πάθημα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος η ΠΕΘ πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για να μη βρεθεί στην ίδια δυσχερή θέση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεγέλασε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία ομόφωνα τον εξουσιοδότησε να μη δεχτεί τον όρο Εκκλησίες για τις αιρετικές ομάδες των ετεροδόξων.

Πήγε στη Σύνοδο της Κρήτης και υπερέβη τους όρους εντολής που του έδωσε η Σύνοδος της Ιεραρχίας και δέχτηκε τον όρο Εκκλησίες για τους αιρετικούς.

Καμία συναίσθηση ντροπής ή ευθύνης ή φιλότιμου. Παρέβη σαφέστατες εντολές της Συνόδου της Ιεραρχίας χωρίς να φοβάται το Θεό και χωρίς να ντρέπεται τους συνεπισκόπους του και το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Ουδείς εκπλήττεται για τη στάση αυτή του Αρχιεπικόπου Ιερώνυμου επειδή πρόκειται για ένα αδίστακτο μηχανορράφο που κινείται πάντοτε στο χώρο των σκοτεινών παρασκηνίων.

Η ΠΕΘ πρέπει να διδαχθεί από το πάθημα της Ιεραρχίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου -ο προσφυώς αποκληθείς “κακός δαίμονας” του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών- είναι η αιχμή του δόρατος των αθέων και των ΚΑΙΡΟΣκόπων. Ο κ. Γιαγκάζογλου δεν είναι μόνον Σύμβουλος του ΙΕΠ αλλά και Διευθυντής του περιοδικού “Θεολογία” της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο κ. Φίλης δημόσια κατέθεσε τη μαρτυρία ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανήκει στην ολιγομελή ομάδα των “φωτισμένων” -όπως τους απεκάλεσε- ιεραρχών οι οποίοι συνωμοτούν με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους και τους άθεους για να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ας μην έχει καμία αμφιβολία η ΠΕΘ ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποσκάπτει τον αγώνα τους στα παρασκήνια ασχέτως του τι λέγει στο προσκήνιο. Γι’ αυτό ας λάβουν τα μέτρα τους για να μη βρεθούν στην ίδια δυσάρεστη θέση που βρίσκεται σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

No comments:

Post a Comment