Tuesday, June 21, 2016

ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ



ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στον εσπερινό και τη Θ. Λειτουργία της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβ. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Όπως πληροφορούμαστε από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων ότι:  ακούσαμε «από πολλούς ανόητους, από πολλούς μικρόνοες… του κόσμου τις συκοφαντίες, του κόσμου τις κατηγορίες εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου». 

Λυπούμαστε εκ μέρους του Σεβασμιώτατου. Έμπλεως αγάπης, όπως όλοι οι ομοϊδεάτες του, μιλά με έκδηλα απαξιωτικό ύφος για όσους τόλμησαν να διαφωνήσουν με τα παντελώς αντορθόδοξα κείμενα, που πάνε, αγαλλομένω ποδί, να τα «κατοχυρώσουν» και συνοδικά οι οικουμενιστές. Να του θυμίσουμε το διαβόητο Άρθρο 6 που σώνει και καλά ονομάζει «Εκκλησίες» τον κακόφρονα και δεινώς ναυαγήσαντα περί την πίστιν Παπισμόν, τον όζοντα παντοίων αιρέσεων πολυώνυμον Προτεσταντισμόν και τους καταδεδικασμένους από την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο Μονοφυσίτες. 

Είπε επίσης ο Σεβ. Ιωσήφ Χαρκιολάκης: «και όταν η Εκκλησία, ως ένα σώμα αποφασίσει, να είστε βέβαιοι ότι αυτό πότε δεν γίνεται ερήμην του Αγίου Πνεύματος». Εμείς θα τον ρωτήσουμε κι αναμένουμε απάντηση: Όλα  αυτά που πάνε να μας αναγκάσουν να τα δεχθούμε («νέα εκκλησιολογία» {βλ. άρθρο 6}, «βαπτισματική θεολογία» κτλ), πράγματα που αντιβαίνουν εξώφθαλμα στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, που αποτελούν το αλάθητο στόμα της Εκκλησίας, γίνονται με την επιφοίτηση του Παναγίου Πνεύματος; 

Μη μπορώντας να κρύψει την αγανάκτησή του για την απουσία των Εκκλησιών Αντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, ανέφερε και τα ακόλουθα: «Όλοι οι Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο –με εξαίρεση τρεις-τέσσερις γκρινιάρηδες, οι οποίοι για λόγους όχι εκκλησιαστικούς, όχι θρησκευτικούς, εθνοφυλετικούς και μόνο και φιλοπρωτείας λόγους-…». Σεβασμιώτατε: Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι λόγοι πίστεως, άρα εκκλησιαστικοί, που ανάγκασαν τις Εκκλησίες Βουλγαρίας και Γεωργίας να αρνηθούν να προσέλθουν και να υπογράψουν αντορθόδοξα κείμενα. Υπογράψτε ό,τι θέλετε. Κάντε ό,τι περνά από το χέρι σας στο Κολυμβάριο Χανίων. Ό,τι δεν είναι σύμφωνο με τη ρήτρα «επόμενοι τοις θείοις πατράσιν» θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Άλλος είναι ο Κύριος του αμπελώνος. Ζη Κύριος ο Θεός.

No comments:

Post a Comment