Thursday, June 30, 2016

Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος είναι ο δεύτερος επίσκοπος -μετά τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο- που επιβεβαιώνει ότι δεν υπέγραψε το κείμενο “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον”, ενώ συμπληρώνει ότι υπέγραψε με επιφυλάξεις το κείμενο “Το μυστήριον του γάμου και τα κωλύματα αυτού” και το κείμενο “Η αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω”.

Θερμά ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Ναυπάκτου για την παρέμβασή του που αναπαύει τις συνειδήσεις των πιστών. Ευχαριστίες, επίσης, απευθύνουμε και προς τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο επειδή πρώτος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι αρνήθηκε να υπογράψει το προδοτικό για την Ορθοδοξία κείμενο.

Ο Σεβ. Ναυπάκτου δίνει με την κατάθεσή του την πληροφορία ότι η δριμεία επίθεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου έπαιξε ρόλο καταλύτη στη διαφοροποίηση της στάσης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αλλά αυτή σίγουρα δεν είναι δικαιολογία για να καταπατηθούν οι εντολές της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που απαγόρευσαν στην αντιπροσωπεία της στη Σύνοδο της Κρήτης να δεχτεί τον όρο Εκκλησίες για τις αιρετικές ομάδες των χριστιανών.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Ναυπάκτου για την ορθή στάση που τήρησε καθώς και για την ευαισθησία του να πληροφορήσει το πλήρωμα της Εκκλησίας για τα διαδραματισθέντα στη Σύνοδο της Κρήτης.

Θερμή μας παράκληση και πάλιν προς όσους επισκόπους αρνήθηκαν να υπογράψουν το αιρετικό κείμενο να επιβεβαιώσουν ή να αρνηθούν τις πληροφορίες που τους φέρουν να το έχουν υπογράψει.

Τέλος να καταγράψουμε την αποδοκιμασία μας προς τους αδίσκτακτους Οικουμενιστές οι οποίοι ψευδέστατα συκοφαντούν ιεράρχες ότι υπέγραψαν τα αιρετικά κείμενα της Συνόδου της Κρήτης, ενώ αυτοί αρνήθηκαν να τα υπογράψουν.

No comments:

Post a Comment