Tuesday, June 28, 2016

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ -ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ- ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ -ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ- ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

«Έχει κυκλοφορήσει σε ορισμένα μέσα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ότι δεν έχω υπογράψει τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Διαψεύδω κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή την οποία θεωρώ υποβολιμαία» τονίζει o Μητροπολίτης Κωνσταντίας στη δήλωσή του προς το Amen.gr  και συνεχίζει: «Εάν μερικοί επιθυμούν να έχουν οπαδούς για να αυξήσουν τον αριθμό εκείνων που αρνήθηκαν να υπογράψουν, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου ή να γίνουν αίτιοι διχασμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνω συνεργός σε αυτή την προσπάθειά τους. Υπέγραψα κανονικά όλα τα κείμενα όπως μου επιβάλλει η αρχιερατική μου συνείδησή».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμόχωστου είναι ένας από τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που έχει εργαστεί συστηματικά για την ενότητα των χριστιανών και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικουμενική κίνηση.

Καταρχήν να επαινέσουμε τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο επειδή είχε την εντιμότητα να διαψεύσει τις φήμες ότι δήθεν αρνήθηκε να υπογράψει τα κείμενα της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης. Οι θέσεις του Πανιερότατου Κωνσταντίας είναι εξόχως οικουμενιστικές. Ανήκει στη στενή ομάδα του Ζηζιούλα και του μ. Μητροπολίτη Ελβετίας μετέπειτα Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού. Με τον Πανιερότατο Κωνσταντίας μας χωρίζει αγεφύρωτη άβυσσος σε θέματα οικουμενισμού αλλά πρόκειται για έντιμο άνθρωπο τον οποίο εκτιμάς και σέβεσαι ακόμη και όταν διαφωνείς κάθετα με τις θέσεις του.

Αυτό που απομένει είναι να έχουμε επιβεβαίωση ή διάψευση και από τους υπόλοιπους Μητροπολίτες και επισκόπους που φέρονται να μην υπέγραψαν τα κείμενα της Πανορθόδοξης Συνόδου. 

Ευτυχώς ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νέοφυτος ξεκαθάρισε ότι δεν υπέγραψε το προδοτικό για την Ορθοδοξία κείμενο που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους. Το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι υπόλοιποι επειδή οι οικουμενιστές ισχυρίζονται ότι οι υπογραφές τους κοσμούν τις αποφάσεις της Συνόδου. 

Αυτό φυσικά ερμηνεύεται με δύο τρόπους. Είτε υπέγραψαν τα κείμενα και είναι ψευδείς οι διαδόσεις που τους φέρουν να μην τα υπέγραψαν ή όντως δεν τα υπέγραψαν και οι οικουμενιστές τους παρουσιάζουν ότι τα υπέγραψαν. Στη δεύτερη περίπτωση οίκοθεν νοείται η αδήριτη υποχρέωση αυτών που συκοφαντούνται να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς όπως έκανε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νέοφυτος.

No comments:

Post a Comment