Friday, June 17, 2016

ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ


ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο γνωστός οικουμενιστής Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος έκανε δηλώσεις με τις οποίες εκφράζει την πεποίθηση ότι η Εκκλησία της Ρωσίας δεν έχει υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα επειδή στοχεύει στον εθνοφυλετισμό και στη φιλοπρωτεία.

Βεβαίως έχει δίκαιο ο Σεβ. Γερμανίας να κατηγορεί τους εθνοφυλετιστές Ρώσους για το μη υγιές τους εκκλησιαστικό φρόνημα. Θα μπορούσε μάλιστα να προσθέσει ότι, όχι μόνον εθνοφυλετιστές αλλά και καραμπινάτοι οικουμενιστές είναι οι Ρώσοι οι οποίοι θα εξέφραζαν πολύ πιο έντονα το οικουμενιστικό τους φρόνημα αν δεν είχαν ανοιχτή την πληγή της Ουνίας στην Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, Σεβ. Γερμανίας, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Αυτοί που κάθονται να τους μυρώσουν οι Παπικοί, αυτοί που συμπροσεύχονται και κάνουν κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με Παπικούς, Λουθηρανούς και αλλόθρησκους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα.

Το πιο σπουδαίο. Η Εκκλησία της Ρωσίας έβγαλε τεχνηέντως την ουρά της έξω από την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Δέκα, όμως, Ορθόδοξες Εκκλησίες θα πραγματοποιήσουν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Ας φροντίσουν να θεσμοθετήσουν ορθόδοξες διατάξεις γιατί αυτό είναι το χρέος τους έναντι του Θεού και της Ορθόδοξης πίστης μας. Ας έχουν  μάλιστα υπόψη ότι αν ενεργήσουν αντορθόδοξα θα δώσουν δικαίωμα στους εθνοφυλετιστές και οικουμενιστές Ρώσους να έρθουν εκ των υστέρων και να παριστάνουν τους αμύντορες της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment