Tuesday, June 21, 2016

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΚΟΣΜΩ”


ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΚΟΣΜΩ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι Οικουμενιστές κατήγαγαν χθες σημαντική νίκη αφού η Μεγάλη Σύνοδος απέρριψε την τροποποίηση που πρότεινε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος για την ορθοδοξοποίηση του κειμένου “Η αποστολή της Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω.”

Η πλανεμένη διατύπωση του Σεβ. Περγάμου περί του “ανθρωπίνου προσώπου” εγκρίθηκε από τη Μεγάλη Σύνοδο, αφού δέχτηκε πισώπλατο μαχαίρωμα ακόμη και από μέλη της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φαιδρή παρέμβαση του Μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου συνέτεινε προς την απόρριψη του κειμένου. Ενώ διεξαγόταν συζήτηση για τη θεολογική ερμηνεία του όρου μεταξύ των Μητροπολιτών Περγάμου και Ναυπάκτου, παρενέβη ο κυριολεκτικά φαιδρός Πατριάρχης Αλεξανδρείας και είπε ότι δεν πρέπει να συζητούν θεολογικά ζητήματα επειδή οι ιεράρχες δεν είναι φοιτητές θεολογίας!!! Πρέπει να συζητούν πρακτικά ζητήματα, όπως είναι το θέμα της πείνας στον κόσμο, είπε “ο κριτής της οικουμένης”, λες και συνήλθε ποτέ Μεγάλη Σύνοδος στην ιστορία της Εκκλησίας για να συζητήσει θέματα φιλανθρωπίας.!!!

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ήταν βαλτός να κάνει την παρέμβασή του ή αν αυθόρμητα -λόγω της φαιδρότητας που τον χαρακτηρίζει- έκανε τη ζημιά του.

Το σίγουρο είναι ότι μια από τις βασικές τροποποιήσεις που πρότεινε η Εκκλησία της Ελλάδος απορρίφθηκε και μια κακοδοξία πέρασε σαν πίστη της Εκκλησίας σε κείμενο που ενέκρινε η Μεγάλη Σύνοδος.

No comments:

Post a Comment