Tuesday, June 21, 2016

ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στην εναρκτήρια του ομιλία στη Μεγάλη Σύνοδο είπε -μεταξύ άλλων ανακριβειών- ότι οι παραδοσιακοί πιστοί θεωρούν ότι ο ίδιος και οι άλλοι Οικουμενιστές βρίσκονται σε πλάνη.

Πολύ λανθασμένη εντύπωση έχει ο Μακαριότατος Κύπρου για το θέμα.

Ουδείς θεωρεί εκ προοιμίου ότι τα μέλη της Μεγάλης Συνόδου έχουν πλανεθεί και βρίσκονται στο χώρο της αίρεσης.

Αυτό που είπαμε, Μακαριότατε, και το επαναλαμβάνουμε και τώρα, είναι ότι ΑΝ η Μεγάλη Σύνοδος προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς τότε ασφαλώς θα είναι μια ληστρική ψευδοσύνοδος η οποία παραχαράσσει την πίστη της Εκκλησίας.

Αφού, όμως, το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη συζητηθεί από τη Μεγάλη Σύνοδο όλοι αναμένουμε με αγωνία να δούμε τι τελικά θα προκύψει.

Θα αντικατασταθεί ο όρος Εκκλησίες για τους αιρετικούς ή θα παραμείνει;

Αν, επί παραδείγματι, γίνει προσπάθεια να θεσμοθετηθεί ο όρος “ετερόδοξες Εκκλησίες”, όπως εισηγείται η Εκκλησία της Κύπρου, τότε ασφαλώς -ασφαλέστατα- έχουμε να κάνουμε με αιρετική ορολογία την οποία η συνείδηση της Εκκλησιάς θα απορρίψει.

Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τον Μακαριότατο Κύπρου και όλους τους οικουμενιστές δεν είναι τι θα πούμε εμείς οι ασήμαντοι αλλά το ότι, όσοι επίσκοποι αμαυρώσουν το δογματικό τους μητρώο με τέτοιο έγκλημα ολκής κατά της πίστης μας, θα ατιμάσουν εσαεί το όνομα και τη διακονία τους στην Εκκλησία.

Γι’ αυτό προσευχόμαστε ότι ο Μακαριότατος Κύπρου, οι Συνοδικοί της Εκκλησίας της Κύπρου και τα άλλα μέλη της Μεγάλης Συνόδου, δεν θα χρησιμοποιήσουν τελικά τον αιρετικό όρο "Εκκλησίες" για τις χριστιανικές κοινότητες των ετεροδόξων.

No comments:

Post a Comment