Sunday, June 19, 2016

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τα εθνοφυλετικά παιγνίδια ορισμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών τα ψηλαφήσαμε. Μας απογοήτευσαν και μας πίκραναν. Το μήνυμα με τα κροκοδείλια δάκρυα του Μακαριότατου Μόσχας το διαβάσαμε χωρίς να μας πείσει. Τα αιχμηρά κατά της Εκκλησίας της Ρωσίας tweets του Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρου επίσης τα διαβάσαμε. Αλήθεια σε τι αποσκοπούν; Την αήθεια του Πάπα Φραγκίσκου να στείλει tweet για την Πανορθόδοξο Σύνοδο την δεχτήκαμε με οργή. Μας ξένισε η προσφώνηση των απόντων τεσσάρων πρωθιεραρχών από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά το συλλείτουργο της Πεντηκοστής. Γιατί τους προσφώνησε ο Παναγιότατος ως εάν να ήταν παρόντες; Με το ζόρι δεν γίνεται συμμετοχή σε Σύνοδο.

Αλλά τώρα η προσοχή μας είναι στραμμένη στα ουσιώδη. Δέκα Ορθόδοξες Εκκλησίες με τους Πρωθιεράρχες τους και δύο εκατοντάδες αρχιερείς από σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος συγκροτούν Μεγάλη Σύνοδο για να εγκρίνει ως έχουν, για να τροποποιήσει ή για να απορρίψει εξ ολοκλήρου τα έξι κείμενα που διαμόρφωσε η ε΄ Προσυνοδική Διάσκεψη των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας.

Κατά τη Μεγάλη Σύνοδο διακυβεύονται τα ιερότατα της πίστης μας. Οι Οικουμενιστές έχουν στα σκαριά σατανικό σχέδιο να προσδώσουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς. Προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο να μην επιτρέψει να γίνει ένα τόσο μεγάλο κακό στην Εκκλησία. Ελπίζουμε ότι οι έντονες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν σε τόσα πολλά επίπεδα θα συνετίσουν τους Οικουμενιστές και θα τους εξαναγκάσουν να ακυρώσουν τα καταχθόνια τους σχέδια.

Αν όμως ο Άγιος Θεός επιτρέψει -διά τας αμαρτίας ημών- να δοκιμαστεί η Εκκλησία με μια ληστρική ψευδοσύνοδο -γιατί μόνον ληστρική ψευδοσύνοδος μπορεί να προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς- οι πιστοί  είναι έτοιμοι για όλα. Θα αποκηρύξουμε τη Σύνοδο και θα διαμαρτυρηθούμε έντονα για τις αποφάσεις της τις οποίες επ’ ουδενί λόγω δεν θα αποδεχτούμε όσον κι αν οι Οικουμενιστές έχουν σχέδια ετσιθελικής επιβολής της.

No comments:

Post a Comment