Monday, June 27, 2016

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Την Παρασκευή το βράδυ τα ΜΜΕ μας πληροφόρησαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν ανένδοτη και βγήκαμε όλοι και την επαινέσαμε ένθερμα δημόσια. Παρόλον ότι δεχόταν πανταχόθεν -και μάλιστα από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο- άγριες επιθέσεις δεν έστεργε να χρησιμοποιηθεί ο όρος ετερόδοξες Εκκλησίες στο κείμενο που αφορούσε τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους. Επέμενε -πολύ ορθά- να αντικατασταθεί με τον όρο χριστιανικές κοινότητες όπως την εξουσιοδότησε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σάββατο το πρωί, όμως, είδαμε μουδιασμένοι και αποκαρδιωμένοι πώς διαμορφώθηκε το κείμενο με εισήγηση μάλιστα της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τι συνέβηκε στα παρασκήνια της Συνόδου και η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος διαφοροποιήθηκε άρδην και πρότεινε τις απαράδεκτες αλλαγές στο κείμενο που έγιναν στη συνέχεια ομόφωνα από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες δεχτές;

Παρακαλούμε θερμά τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος -και μάλιστα τον παραδοσιακό Μητροπολίτη Ναυπάκτου- να μας διαφωτίσουν για να αντιληφθούμε τι συνέβηκε.

Συγκεκριμένα αγωνιούμε να μάθουμε ποιός έκανε την εισήγηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος που έγινε δεκτή στη συνέχεια από όλη την αντιπροσωπεία και σε τι αποσκοπούσε αυτή;

Ποιο παρασκήνιο άλλαξε τη στάση των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που καθόρισε την πορεία των πραγμάτων;

Κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο μηχανορράφος άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τη συνεπικουρία των οικουμενιστών Μητροπολιτών (Μεσσηνίας, Ιλίου, Νέας Ιωνίας, Δημητριάδος κτλ.) που τον περιστοίχιζαν στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου έβαλε σε εφαρμογή σατανικό σχέδιο που είχε εξυφάνει από καιρό με το οποίο παγίδευσε τα παραδοσιακά μέλη της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος και καταπάτησε τις εντολές που του έδωσε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.

Αν αυτό αληθεύει πρέπει να υπάρξει επίσημη δήλωση των παραδοσιακών Μητροπολιτών με την οποία να διαφωτίζουν το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Οίκοθεν νοείται ότι αν αυτό αληθεύει πρέπει να το θέμα να αχθεί στην Ιερά Σύνοδο για να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις σύμφωνες με τις εντολές της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. O αφερέγγυος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνωμότες παράσπονδοι οικουμενιστές Μητροπολίτες πρέπει να καταστούν υπόδικοι.

No comments:

Post a Comment