Wednesday, June 22, 2016

Π. ΓΕΩΡΓΙΕ ΜΕΤΑΛΛΗΝΕ! ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;


Π. ΓΕΩΡΓΙΕ ΜΕΤΑΛΛΗΝΕ! ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ιδού τι γράφει στην τελευταία του επιφυλλίδα στην εφημερίδα “Καθημερινή” για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ο κ. Χρ. Γιανναράς:

“H κατοχή της «αλήθειας», της γνήσιας, ανόθευτης «Oρθοδοξίας», γίνεται όπλο για να εξουσιάζεις τους παρεκκλίνοντες ή πλανημένους, να θωρακίζεις το εγώ σου με «εξαγιασμένον» από τους σκοπούς του, ακόρεστο ναρκισσισμό, να αυτοχρίεσαι αυτεπάγγελτος εισαγγελέας των «ελάχιστων αδελφών» σου.

Oταν ακούει κανείς σήμερα στις Oρθόδοξες Eκκλησίες τούς «συντηρητικούς» επισκόπους να πολεμάνε με μανιασμένο πάθος τους «οικουμενιστές» (εν Xριστώ αδελφούς τους), πιστοποιεί ότι κοπιάρουν πιστά τους υπέρμαχους κάθε «ορθοδοξίας» (μαρξιστικής, φροϋδικής, ή όποιας άλλης ιδεοληψίας): Λειτουργούν με τη στυγνή εξουσιαστική λογική, δηλαδή με τη βασανιστική ανασφάλεια που έτρεφε και τον ναρκισσισμό ενός Λουναρτσάσκι ή ενός Zντάνοφ. Kαι στον πισώπλατο πόλεμο της Mόσχας ενάντια στην Kωνσταντινούπολη, ψηλαφεί ο απροκατάληπτος το ακριβές ανάλογο της εξουσιολαγνείας στις μεσαιωνικές, βαρβαρικές αυλές των παπών ή στο σοβιετικό πολιτ-μπιρό.”

Π. Γεώργιε Μεταλληνέ! Ο κατά σας “εξαίρετος διανοούμενος” και “γνήσιος αντιοικουμενιστής” κ. Γιανναράς εξηγεί, με το περισσόν θράσος που τον διακρίνει, τι κατά την άποψή του είναι οι επίσκοποι που πολεμούν τον Οικουμενισμό. Περιττόν να τονίσουμε ότι εξακολουθεί -όπως έκανε και στις δύο προηγούμενες επιφυλλίδες που έγραψε για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο- να σχολιάσει αρνητικά την προσπάθεια των οικουμενιστών να προσδώσουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Γέροντα! Αναμένουμε το δικό σας σχόλιο στα ανωτέρω μαζί με ένα συγγνώμη για όσες εμπαθείς προσωποληψίες διατυπώσατε για τον κακόδοξο αυτό διανοούμενο που σκανδαλίζει ψυχές για έξι ολόκληρες δεκαετίες.

No comments:

Post a Comment