Monday, June 20, 2016

ΦΑΙΔΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΦΑΙΔΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Να μήν αναλώνονται μόνο με τις θεολογικές αναλύσεις αλλά να σταθούν και στην ουσία, ζήτησε με παρέμβασή του στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr o Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄, μετά από πολλή ώρα θεολογικών συζητήσεων κατά την απογευματινή συνεδρία, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "οι αρχιερείς που κάνουν ιεραποστολή όταν επιστρέψουν στον τόπο τους θα κληθούν να απαντήσουν σε ουσιαστικά ζητήματα".

"Πώς θα επιστρέψουμε στην Αμερική, στην Αλβανία, στην Σερβία στην Αφρική να πούμε τι στον κόσμο μας; Για το πρόσωπο και τον άνθρωπο; Το ποίμνιό μας περιμένει να ακούσει για τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας να του μιλήσουμε για την αγάπη του Χριστού να του δώσουμε ένα πιάτο φαγητό."

Πρώτη φορά ακούμε ότι μια σύνοδος -που έχει μάλιστα φιλοδοξία να χαρακτηριστεί  οικουμενική- ασχολείται με τη φιλανθρωπία αντί με θεολογικά θέματα.

Να παρακαλέσουμε τον Μακαριότατο Αλεξανδρείας μια και δεν γνωρίζει ποια είναι τα όρια της σοβαρότητας -πολλώ μάλλον της θεολογίας- να φροντίσει να κρύβει την αμάθεια υπό τη σιωπή του για να μη γίνεται ρεζίλι. Πάει πολύ ο δεύτερος τη τάξει Πατριάρχης της Ορθοδοξίας να παριστάνει τον κλόουν της Μεγάλης Συνόδου.

Ναι Μακαριότατε! Όλες οι Σύνοδοι συνέρχονται για να συζητήσουν θεολογικά ζητήματα. Όσο για τη φιλανθρωπία την ασκούν οι επίσκοποι και οι ιερείς της κάθε επαρχίας χωρίς συνοδική απόφαση.

Φαίνεται ότι ο Θεοφιλέστατος κ. Αράθυμος δεν βρίσκεται πλάι σας στη Σύνοδο. Γι’ αυτό και πέφτετε σε γκάφες. Να τον μετακαλέσετε επειγόντως από την Αφρική για να έχετε δίπλα σας ένα κορυφαίο θεολόγο αδαμαντίνου ήθους για να τον συμβουλεύεστε.

Αλλά μέχρι τότε “υπέρ πάντα την σιωπήν αγάπησον”.

No comments:

Post a Comment