Thursday, June 30, 2016

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΡΧΙΜ. Ι. ΚΩΣΤΩΦ, ΠΕΡΙ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_______

Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Περί εκτρώσεων, Εκδ. Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Αθήνα 2016, σς. 175.

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Δεν στεγνώνει, όπως φαίνεται από τα πράγματα, ο κάλαμος του καλού ποιμένος π. Ιωάννη και ου σβεννύται ο λύχνος αυτού όλην την νύκτα. Ακατάβλητος από τον κόπο επιμένει να ανατέμνει τα έλκη και τα τραύματα, που κατατρύχουν και κατατρέχουν τον άνθρωπο της εποχής μας. 

Όπως προείπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σήμερα ο διάβολος εχεί βγει από το καβούκι του. Έτσι το σύνδρομο του αιμοδιψούς κι αιμοχαρούς  Ηρώδη κι η μανία της Μήδειας, όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά παρελαύνουν στους δρόμους ως «δικαιώματα» και τα κοινοβούλια (γράφε κυνοβούλια) τα νομοθετούν σε πλείστες χώρες ως νόμους του κράτους!!! ενώ  οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν για να πληρωθούν με το παραπάνω οι ανίδρωτοι χασάπηδες για τον «κόπο» τους. 

Συγκλονισμένος από το βουβό δράμα και το ανήκουστο έγκλημα της σφαγής τόσων και τόσων αγέννητων παιδιών (μιλάμε για εκατομμύρια) ανασκουμπώνεται για να πολεμήσει, τη φορά αυτή, τον αγριωπό δαίμονα του φόνου, που ακολουθεί, στην προκειμένη περίπτωση, νομοτελειακά το δαίμονα της πορνείας. Ομολογώ πως με συγκλόνισε η φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο. Τα πέντε παιδιά, τα πέντε μπουμπούκια, που χαμογελούν αθώα κι αφοπλιστικά μπροστά στο φακό, δεν λένε απλώς χίλιες λέξεις, αλλά μας κελαΐδούν αφώνως το τραγούδι της ζωής, μας μιλάνε για τους γονείς τους που δεν τα σκότωσαν εν ψυχρώ με τη «βοήθεια» κάποιου χασάπη με μπλούζα ιατρική, αλλά τους έδωσαν το δώρο της ζωής και ξημεροβραδυάζονται για να τ’ αναθρέψουν. 

Δεν χρειάζεται ν’ αραδιάσω τα προτερήματα ή τα χαρίσματα του συγγραφέα διότι θα ισοδυναμούσε με παραβίασιν ανοικτής θυρας. Όμως, για να πάρει ο αναγνώστης μια ιδέα για το γράψιμο του π. Ιωάννου στο παρόν βιβλίο, του παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα: «Η λογική των υποστηρικτών των αμβρώσεων είναι κυριολεκτικά εξοργιστική. Λένε: Οι αμβλώσεις παίρνουν έκτασι, άρα πρέπει να νομιμοποιηθούν για να μη δημιουργούν προβλήματα. Σπουδαία λογική! Με την ίδια λογική αύριο θα μας πουν: Τα νακρωτικά παίρνουν έκτασι. Να τα αφήσουμε ελεύθερα για να μην δημιουργούν προβλήματα στους τοξικομανείς, τους παραγωγούς και τους εμπόρους!». 

Δώστε το βιβλίο και σ’ άλλους, διαδώστε το χωρίς δισταγμό, μήπως και γλυτώσει κανένα αθώο, μικρό, ανυπεράσπιστο ανθρώπινο πλάσμα από τα νύχια «του εχθρού άμα και ανθρωποκτόνου» και των συνεργατών και ακολούθων του, είτε γονείς λέγονται αυτοί, ή συγγενείς, ή φίλοι, ή γιατροί και νοσοκόμοι, ή επιχειρηματίες ή τέλος πολιτικοί, δικαστές και νομοθέτες. Για να μπορούμε ν΄αντικρύζουμε κι άλλα χαμόγελα σαν κι αυτά που εμφανίζονται στο εξώφυλλο.

No comments:

Post a Comment