Tuesday, April 3, 2018

PREACHING BUT NOT PRACTISING!


PREACHING BUT NOT PRACTISING!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ επισκέφθηκε την Κυριακή των Βαΐων την κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ επέλεξε να ξεκινήσει την πρώτη του Μεγάλη Εβδομάδα ως Μητροπολίτης Σικάγου από μία από τις πλέον «πληγωμένες» κοινότητες της Μητρόπολής του, η οποία σημαδεύθηκε από το θέμα της κλοπής χρημάτων από τον πρώην ιερατικό της προϊστάμενο π. Δημήτριο Ντόκο και από τον εκδιωγμό μελών του κοινοτικού συμβουλίου από τον σημερινό της ιερέα π. Ιωάννη Κέτσαμ.

Πριν από τη μετάβασή του στην κοινότητα, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ δήλωσε στην «Milwaukee Journal Sentinel» πως ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι ενορίτες που αισθάνθηκαν προδομένοι από τον Ντόκο, δεν ήταν δύσπιστοι στον Χριστό."

Συγκινητικό το ενδιαφέρον του Οικουμενιστή, Νεονικολαίτη και ορισμένα άλλα Σεβασμιώτατου Σικάγου Ναθαναήλ, για την πολύπαθη Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το κίνητρο της επίσκεψής του -όπως ανέφερε- ήταν η ανάγκη να διαπιστώσει ότι, όσα αποκαρδιωτικά συνέβησαν στην Κοινότητα, δεν οδήγησαν τους ενορίτες σε απιστία.

Όντως! Η πίστη πολλών καλοπροαίρετων ανθρώπων δοκιμάζεται πολλές φορές σοβαρά από το καλό ή κακό παράδειγμα των ιερέων και των επισκόπων.

Επομένως ορθά έπραξε ο Σεβασμιώτατος Σικάγου να επισκεφθεί την Κοινότητα και να ενισχύσει την πίστη των ενοριτών.

Δυστυχώς, όμως, ΠΟΤΕ δεν αρκεί το ορθό κήρυγμα. Είναι εντελώς απαραίτητο να βλέπουν οι πιστοί ότι οι επίσκοποι και οι ιερείς εφαρμόζουν το Ευαγγέλιο. 

Preaching but not practising, Σεβασμιώτατε, δεν μας πηγαίνει πολύ μακρυά. Μη διστάσετε, επομένως, να κάνετε την ορθή κίνηση που θα δώσει αγαλλίαση σε γην και Ουρανόν.

Αρκετά τράβηξε η Μητρόπολη Σικάγου για τα σαράντα περίπου χρόνια της αρχιερατείας του μακαριστού προκατόχου σας.

Ασφαλώς και ο μέγας ένοχος της εκλογής σας στη Μητρόπολη Σικάγου είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε και εσείς τεράστια προσωπική ευθύνη.

Απέλθετε στη Μονή της μετανοίας σας, Σεβασμιώτατε, διότι -όπως πολύ ορθά δηλώσατε- η πίστη των καλοπροαίρετων ανθρώπων δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας ανάξιων επισκόπων και ιερέων.

No comments:

Post a Comment