Monday, June 13, 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε ο Παπικός “επίσκοπος” Νάξου Νικόλαος:

“Χαιρετίζουμε με χαρά και προσευχόμαστε για την επιτυχία της προσεχούς Πανορθοδόξου Συνόδου, οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη υπό την Προεδρία του πεφωτισμένου Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Αυτό το ιστορικό θρησκευτικό γεγονός δεν αφορά μόνο την Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και όλο τον Χριστιανισμό.

Τα βήματα προσέγγισης, αλληλογνωριμίας, αγάπης και ενότητας όλων των Χριστιανών πρέπει να επιταχυνθούν, ώστε όλοι μαζί οι Χριστιανοί της γης.

Ελπίζω, οι  αναχρονιστικές, πεπαλαιωμένες,  και ξένες προς το μήνυμα του Χριστού ιδέες  μερικών Μητροπολιτών της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας να μην επισκιάσουν τα μηνύματα αγάπης και ενότητας της πλειονότητας των Ιεραρχών και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος να φανεί αντάξια των περιστάσεων με σαφείς, σύγχρονες  και επίκαιρες προτάσεις για μια ποιμαντική διακονία που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του ανθρώπου».

Θα ευχόμουν η Πανορθόδοξη αυτή Σύνοδος να αναθέσει στους Θεολόγους την μελέτη των όσων χωρίζουν ακόμη και τις Εκκλησίες και στους ποιμένες να ασχολούνται με όσα τις ενώνουν.”

Πολύ προκλητικές δηλώσεις. Καταρχήν αναμιγνύεται -ως μη όφειλε- στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαχωρίζει τους ιεράρχες της ανάλογα με τη στάση τους για τον Οικουμενισμό. 

Ο Παπικός “επίσκοπος” ας περιοριστεί να προσεύχεται για το Βατικανό και τον θεατρίνο Πάπα Φραγκίσκο και να μην τον αφορά καθόλου τι αποφάσεις θα πάρει η Πανορθόδοξη Σύνοδος. 

Το γεγονός ότι έγινε το ολέθριο λάθος να επιτραπεί να παρίστανται αιρετικοί παρατηρητές στην εναρκτήρια και στην τελευταία συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου δεν σημαίνει ότι οι Παπικοί “επίσκοποι” έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν γνώμη για την πορεία της.

Όσο για την προτροπή του εκλαμπρότατου “επισκόπου” Νάξου Νικόλαου οι διάλογοι να ασχολούνται με τα ενούντα αντί με τα διαιρούντα την Ορθοδοξία και τον Παπισμό πρόκειται για τέλεια συνταγή εξουνιτισμού των Ορθοδόξων, η οποία μας προκαλεί αποτροπιασμό.

No comments:

Post a Comment