Saturday, June 11, 2016

ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δυστυχώς είμαστε υποχεωμένοι να επανερχόμαστε σε ένα θέμα που μόνο θλίψη μας προκαλεί. Ο σεβαστός και αγαπητός Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του “Ορθοδόξου Τύπου” έχει βάλει τους ακόλουθους στόχους:

1.) Να εκτρέψει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε αγώνα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού. Θέλει αντί να πολεμούμε για την πίστη μας να αγωνιζόμαστε για θρόνους και δικαιοδοσίες.!!!

2.) Να ναρκοθετήσει τις αρχές που διέπουν από δεκαετίες τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

3.) Να προβληθεί ο ίδιος ως αρχηγός των παραδοσιακών πιστών με την υπόσκαψη των ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Έτσι στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” επανήλθε με ένα άρθρο που επιγράφεται ”Ἡ Σύνοδος τῆς Κρήτης, οὔτε Ἁγία, οὔτε Μεγάλη εἶναι, Ο ΣΥΓ-ΚΡΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ Ή ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ, Τὰ θέματα τῆς Συνόδου τῆς Κρήτης καὶ ὁ ἅγιος Ἰουστίνος Πόποβιτς” με το οποίο απροκάλυπτα υποσκάπτει τον αγώνα δεκαετιών για αναγνώριση ως Οικουμενικών των Συνόδων που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Η φαρέτρα του αγαπητού κληρικού είναι άδεια από θεολογικά επιχειρήματα. Τα βέλη του στάζουν εμπάθειας κατά των στόχων και της ηγεσίας του αντιοικουμενιστικού αγώνα στη μάταιη του προσπάθεια να αυτοπροβληθεί ως η ηγετική φυσιογνωμία του αγώνα.

Τα επιχειρήματά του για τις Συνόδους που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά είναι παρόμοια με αυτά που διατύπωσε ο π. Γεώργιος Τσέτσης. Όσο για τα επιχειρήματά του εναντίον του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι δάνειο από τη φαρέτρα του Φαρμακίδη.

Δυστυχώς ο σεβαστός π. Βασίλειος έχει καταποθεί από τον πνεύμα της πλάνης που τον βασανίζει. Ναυαγήσας περί την πίστη -ως Μακρακιστής- προσπαθεί να πυργώσει τον εαυτό του σε θέση που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να του αναγνωρίσει. Αυτό όμως ουδόλως τον αποτρέπει από το να καλλιεργεί τις ιδεοληψίες και τις εμμονές που τροφοδοτούν την αλαζονεία και την εμπάθειά του.

Ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις. Τώρα που ελέγχει τον “Ορθόδοξο Τύπο” θα χρησιμοποιεί την εφημερίδα σαν εφαλτήριο της εκπλήρωσης των άνομων πόθων του.

No comments:

Post a Comment